Propunere: Preţul la apă, redus cu 30%. Vezi unde!

Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, va propune luna aceasta Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care să fie redus preţul apei plătite de populaţie cu circa 30%. Edilul spune că apa provine de la forajele din zonă după ce a renunţat la colaborarea cu Compania de Apă Oltenia, nemulţumit fiind de tarifele mari practicate de societatea din Bănie. Mai mult decât atât, autorităţile vor să scadă la jumătate şi baremurile în baza cărora sunt stabilite preţurile la gunoi pentru agenţii economici de pe raza oraşului.

Propunerea pe care o va înainta primarul Dorin Filip consilierilor locali spre avizare este reducerea metrului cub de apă de la 2.92 lei fără TVA, cât este în prezent, la 1.92 lei fără TVA. Primarul spune că rovinărenii, la fel ca mare parte din gorjeni, se confruntă cu probleme financiare, iar această măsură este tocmai pentru a veni în sprijinul cetăţenilor. „Am observat că situaţia economică se înrăutăţeşte şi la nivelul populaţiei şi la nivelul firmelor care nu mai reuşesc să-şi plătească impozitele, taxele. Este o situaţie foarte precară în economie, care este ca şi blocată. Şi în Complexul Energetic pleacă acasă 2000 de oameni şi este o situaţie economică grea. Atunci am luat unele măsuri de revigorare cât de cât, să sprijinim atât mediul de afaceri, cât şi populaţia. Am început cu un lucru care este la îndemâna Consiliului Local, vom ieftini apa. Era 2.92, am adus-o la 1.92 lei. Este un preţ care nu cred că mai există în România. Într-adevăr, nu avem o calitate extraordinară de bună la apă, întrucât mai avem nişte probleme cu anumite conducte, mă refer la cele de la intrarea în blocurile cetăţenilor unde nu prea putem noi să intervenim cu fonduri locale, pentru că cetăţenii s-au împroprietărit şi tot ce înseamnă blocuri şi subsolul blocurilor este proprietatea lor. Ne gândim să vedem cu ce soluţii putem să venim, să rezolvăm şi problemele la subsoluri”,  a declarat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, care a mai spus că:  „Dacă şi Guvernul ar lua anumite măsuri, să facă ceva, să dea drumul la economie ar fi un lucru îmbucurător. Se tot laudă că micşorează TVA, aşteptăm să vină şi aceste măsuri promise, dar mă gândesc să nu fie promisiuni pentru că vine campania electorală”.

Filip, supărat pe primăriţa Olguţa 

Apa consumată în gospodăriile rovinărenilor provine din puţurile care sunt pe raza oraşului Rovinari. Administraţia locală a renunţat la serviciile oferite de Compania de Apă Oltenia pe considerentul că preţurile practicate de societatea din Bănie sunt prea mari. Edilul s-a arătat indignat de faptul că cetăţenii din Rovinari plătesc metrul cub de apă la fel ca în Bănie în contextul în care apa consumată de craioveni provine în mare parte din Gorj. „Nu mai luăm apă prin Compania de Apă Oltenia pentru că deja au un preţ foarte scump, şi, tot ca un paradox, apa o ia de la noi din Gorj, conductele trec pe la noi, pe teritoriul nostru dar Craiova, prin puterea doamnei primăriţe, de când a venit la guvernare la Craiova ne-a pus nişte preţuri de apă exact cum o vinde dânsa în Craiova şi este un lucru strigător la cer pentru că la Craiova are costuri pentru a împinge apa pe traseu, are costuri cu energia, pe când noi luam apa din conductă, de la sursă, fără niciun fel de cheltuieli dar aşa gândesc mai-marii timpului”, a comentat primarul Dorin Filip. Cetăţenii din Rovinari plătesc la canalizare 0.99 lei pe metrul cub.

REDUCERI

Administraţia locală din Rovinari vrea să scadă şi taxa percepută agenţilor economici pentru ridicarea gunoiului. Baremul în funcţie de care este estimată cantitatea de deşeu ridicată de la fiecare firmă din localitate va fi redus la jumătate. Agenţii economici plătesc în prezent tona de gunoi ridicat cu 189,01 lei. Toate aceste facilităţi oferite populaţiei din Rovinari şi agenţilor economici din zonă vor fi aprobate în şedinţa ordinară de Consiliului Local din data de 29 aprilie. 

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: