Salariaţii TESA, în teren pentru recuperarea datoriilor

Conducerea Uzinei de Termoficare de la Motru a recurs la fel de fel de metode pentru a mai recupera din datoriile pe care le înregistrează populaţia. UATAA Motru are de recuperat de la populaţie circa 21 de milioane de lei.

Acum personalul TESA se ocupă şi de încasări. Fiecare salariat face teren. Timp de 2 ore din programul de lucru merg, împreună cu responsabilii asociaţiilor de proprietari, să încaseze bani.

Personalul TESA a fost implicat în recuperarea restanţelor, mai ales că de la pornirea centralei mici şi cheltuielile sunt mai greu de suportat. Asta pentru că a început revizia centralei mari, iar costul cărbunelui este mai ridicat decât în sezonul rece, deoarece în perioada în care nu produce energie, uzina trebuie să plătească şi acciza de 5.35 lei pe tona de cărbune pe care îl cumpără de la CE Oltenia. UATAA Motru ajunge astfel la un cost final pe tona de cărbune, cu tot cu TVA, de 73,6 lei, faţă de 55,1 lei fără TVA pe tonă cât plăteşte în perioada de iarnă. “Pentru că suntem utilizator final, legea ne dă voie să nu plătim acciză în perioada de iarnă pentru că producem în cogenerare, atât energie termică, cât şi electrică. Fiind producător, în cogenerare nu se plăteşte acciză iarna. Nu mi se pare corect să plătim acciza vara pentru că suntem utilizator final, nu dăm nimănui, dar dacă aşa este legea…”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru.

Luna aceasta uzina funcţionează folosind cărbunele rămas în stocuri din luna martie, iar pentru luna mai conducerea unităţii a achitat în avans la CE Oltenia pentru 2000 de tone de cărbune.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: