Propunere-șoc la CEO. Cine ar munci doar 4 zile!

Discuţii-bombă în rândul conducerii Complexului Energetic Oltenia. Angajaţii din birouri să lucreze doar patru zile pe săptămână, de anul viitor, pentru a face economii la salarii. Propunerea vine din partea Consiliului de Supraveghere, însă nu este deloc agreată de liderii de sindicat.

Constantin Mitrescu, vicepreședintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, susţine că este exclusă aplicarea unei astfel de măsuri.

Salariaţii nu sunt nici ei de acord cu propunerea și anunţă că va fi scandal, dacă va fi pusă în aplicare. „Nu se va lua nicio măsură cu TESA. A fost o recomandare sau o solicitare a Consiliului de Supraveghere, că nu poate lua decizii privind chestiile astea CS. Nu vor face așa ceva. Mai întâi, să-și vadă bârna din ochii lor, cei de la Consiliul de Supraveghere și Ministerul Energiei. Să ia măsuri cu ei, nu cu salariaţii de aici care știţi bine în ce condiţii se muncește și ce deficit de personal este. Ţinem sistemul energetic și ei ne suprataxează cu fel și fel de biruri și vor să le mai ia și niște bani. Așa ceva nu va fi. Nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Administraţia a venit cu solicitarea celor de la CS, dar nu a fost nimeni de acord din sindicat. Va fi scandal mare dacă vor lua o asemenea decizie”, a transmis sindicalistul, la Radio Infinit.

Roșca: O găinărie!

Propunerea Consiliului de Supraveghere este pentru a reduce cheltuielile cu salariile celor de la TESA, mai ales că, în producţie, se va munci șapte zile din șapte, iar zilele de weekend sunt plătite dublu.

Cei din birouri ar urma să muncească doar patru zile pe săptămână, cel puţin pentru o perioadă de patru luni, anul viitor. „Mi se pare o găinărie și o mizerie. În loc să caute măsuri durabile pentru această societate, vin cu găinării cu care eu nu sunt de acord și nu o să fiu niciodată de acord. Sunt măsuri de austeritate pe care nu le aprob. O consider o propunere slabă, având în vedere cu ce probleme se confruntă această societate. CS trebuia să vină cu măsuri serioase, nu să găsim să tăiem de la TESA. Din punctul meu de vedere, nici nu există loc să o mai și discutăm. Îi transmitem domnului Bobâlcă să vină cu lucruri serioase dacă vrea să mai treacă prin Gorj, dacă nu, să se retragă la București, unde e aerul rarefiat și să-și vadă de treaba dumnealui”, a fost reacţia sindicalistului Nelu Roșca.

Pe de altă parte, Constantin Creţan, lider de sindicat și angajat în rândul TESA, vede cu ochi buni propunerea. Este convins că, în acest fel, se vor face economii la fondul de salarii, economii care s-ar putea îndrepta spre producţie: „Sunt niște măsuri care sunt normale pentru faptul că putem da producţie și fără tot aparatul TESA. E o chestiune foarte bună, chiar dacă și eu mă regăsesc în acest personal. Se pot face anumite economii și sunt necesare. Trebuie să încurajăm producţia care lucrează șapte zile din șapte. Nu am nimic să nu fie prezenţi la serviciu anumiţi șefi, dar se pare că, de exemplu, mulţi șefi se îngrămădesc să fie sâmbăta și duminica la lucru, pentru că se plătește dublu”.

Vizualizări: 4,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: