România, ţara în care nu se mai întâmplă nimic

Trăim în România şi Liviu Dragnea ne ocupă tot timpul. La orice oră din zi şi din noapte, politicienii şi jurnaliştii de la televiziunile centrale discută legile justiţiei. Nesimţirea celor de la putere nu mai are nicio limită. Sateliţii puterii, cum sunt parlamentarii ăia de la minorităţi care au cinci sute de voturi în spate, tratează presa cu partea dorsală şi cu o aroganţă direct proporţională cu salariul pe care îl încasează. Tinerii frumoşi şi liberi sunt în stradă, încearcă să menţină vie o naţie aproape moartă.

Cam asta vedem de dimineaţă până seara la televizor. Programul obişnuit este întrerupt doar câteva minute de o inundaţie, un accident sau de o victorie a Simonei Halep. Ar mai fi ştirile despre inflaţie, despre ROBOR şi cam atât.

Asta este tot ce se întâmplă în România zilelor noastre. Este suficient să te uiţi pe site-urile ministerelor să îţi dai seama că actuala guvernare nu are niciun fel de preocupare. Sunt ministere care nu au comunicat nimic de luni bune, altele care dau cel mult patru comunicate pe lună, în care ne spun că miniştrii respectivi au avut nu ştiu ce întâlniri bilaterale în care nu s-a discutat nimic.

Să luăm de exemplu Ministerul Energiei, unde problemele din sistem sunt uriaşe. În luna iulie nu au dat niciun comunicat. În iunie au fost vreo câteva de genul: ministrul a participat la Reuniunea ministerială la nivel înalt CESEC, ministrul salută decizia parlamentului de a aproba legea prin care putem avea, în sfârşit, în România, mici producători de energie din surse regenerabile, secretarul de stat Tudorache a fost la Moscova, în Turcia etc. Am luat exemplu Ministerul Energiei pentru că gorjenii sunt familiarizaţi cu problemele uriaşe din minerit, cu faptul că există riscul major ca la iarnă sistemul energetic să clacheze. Ministerul nu ne spune nimic interesant din miile de probleme cu care se confruntă.

În plin sezon turistic, Ministerul Turismului este mut. A avut doar vreo două comunicate în iunie, unul că Untold a fost numit ambasadorul turismului românesc şi celălalt că o să facă nişte birouri de promovare externă.

La orice minister am merge am vedea în cel mai fericit caz un comunicat la câteva zile, iar din puţinele comunicate jumătate sunt despre plimbările miniştrilor în ţară şi în străinătate.

Sigur că oamenii sunt destul de puţin interesaţi de comunicatele de presă ale ministerelor. Asta arată însă cât de puţin preocupaţi sunt miniştrii de problemele din societate. Este puţin probabil ca aceşti oameni să muncească pentru noi, plătitorii de taxe, dar să nu comunice. Nu. Pur şi simplu nu fac nimic pe o grămadă de bani şi, ca să bifeze câte o activitate, mai fac câte o deplasare externă, mai merg la o sindrofie. Sunt de 20 de ani în presă, dar guvernele din ultimii doi ani au fost de departe cele mai sărace în activitate.

Vizualizări: 526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: