Protest pe scările Tribunalului Gorj. "Nu se poate respira"

O nouă zi, un nou protest la Târgu Jiu. De data aceasta, cei care au ieșit în stradă sunt cetățenii din cartierele Slobozia și Bârsești, două zone afectate de groapa de gunoi a orașului. Nemulțumiți că nu s-a luat nicio măsură în privința poluării aerului și că mirosul este greu de suportat, târgujienii au mers din nou în stradă în speranța că vor fi auziți.

Încă de la primele ore ale dimineții, localnicii din cele după cartiere ale municipiului Târgu Jiu s-au așezat pe scările Tribunalului Gorj și asta după ce Polaris a contestat în instanță amenzile primite. Unul dintre protestatari spune că ce se întâmplă în zona respectivă este un focar de infecție. „Parcă suntem la Auschwitz!”, spune acesta.

"Am venit aici pentru a protesta din nou asupra modului de tratare a gorjenilor. Gunoiul vine din mai multe părți. Autoritățile stau și nu fac nimic. Nu se poate respira. Acolo este boală curată, mai rău decât Covid-ul. Parcă suntem la Auschwitz. Te îngrozești”, a spus unul dintre cei aflați la protest.

Un alt târgujian care locuiește în zona Bârsești spune că a trecut prin clipe de coșmar din cauza mirosului, mai ales că suferă și de astm. ”Este un miros insuportabil. Eu sunt bolnav de astm, nu pot să respir. Noaptea, la ora 2, miroase îngrozitor. Insuportabil. Eu cu problemele mele de sănătate nu pot să respir”, a afirmat cetățeanul.

Oamenii spun că nu se vor opri aici, iar protestele vor continua, pentru că doar așa pot pune presiune pe autorități.   

Vizualizări: 3,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: