Protest spontan la Şcoala „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu-Jiu

Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu-Jiu au protestat ieri pentru că se tem că-şi vor pierde locurile de muncă. S-a ajuns în această situaţie după ce Şcoala Generală Nr 7 de la Vădeni a devenit structură a Scolii Gimnaziale Ecaterina Teodoroiu”. Acum dascălii ştiu că urmează restrângerea activităţii didactice.

Părinţii au solicitat mutarea copiilor lor la Liceul Auto din Târgu-Jiu. În această situaţie cadrele didactice de la Şcoala Generală Nr 7 vor rămâne la Şcoala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu şi va fi restrângere de activitate pentru că sunt prea mulţi profesori şi învăţători în raport cu numărul de elevii. „Eu sunt lider de sindicat şi m-au chemat colegii mei la şcoală că vor să protesteze. De când Şcoala 7 a trecut în structura noastră activitatea a fost dată peste cap. Acum cei de la Inspectorat, la presiunea unor părinţi care au elevii la Şcoala 7, vor să treacă acea unitate de învăţământ în structura Liceului Auto, dar numai elevii, cadrele didactice să rămână în continuare la Şcoala Ecaterina Teodoroiu. În felul acesta vor fi în plus patru învăţători şi patru sau cinci profesori”, a declarat Lia Zamfir, lider de sindicat Şcoala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu.

Refuză să plece

Profesorii de la Ecaterina Teodoroiu nu vor să-şi facă dosarele pentru restrângerea activităţii şi sunt decise să protesteze până când situaţia se va rezolva. „Nu este posibil aşa ceva. Noi refuzăm să ne facem dosarele de restrângere pentru că am venit prin concursuri naţionale de zeci de ani. Suntem titulari şi nu vrem să intrăm în competiţie cu colegii noştri de la numărul 7. Dacă vor să ia elevii să ia şi cadrele didactice. Noi nu avem clase sub 27 de copii, iar acolo au câte 14 în clase şi tot noi o să avem de pierdut”, a declarat Mia Dumitrescu, învăţător.

Sunt şi cadre didactice care se apropie de pensionare şi se tem că-şi vor pierde locul de muncă. „Eu am venit în şcoala asta acum 35 de ani, titular prin concurs şi acum să fiu nevoit să-mi facă dosar de restrângere că aşa vrea inspectoratul la presiune unor părinţi. Nu vreau“, spune învăţătorul Nicolae Picu.

Paralescu: Nu-şi pierde nimeni slujba

Conducerea unităţii de învăţământ a fost luată prin surprindere de protestul cadrelor didactice.

Inspectorul general Justin Paralescu dă asigurări că niciun cadru didactic nu-şi va pierde locul de muncă. „Suntem presaţi de un grup de părinţi care au elevii la şcoala 7 că nu vor să mai fie în structura Şcolii Ecaterina Teodoroiu, ci în structura Liceului Auto. Cadrele didactice vor rămâne în continuare aici. Până acum nu s-a luat nicio decizie. Noi o să stăm de vorbă şi cu cadrele didactice şi cu autorităţile locale, dar vrea să vă spun că decizia pe care o vom lua va fi în primul rând în interesul elevilor şi apoi a cadrelor didactice. Pot să vă asigur că niciun cadru didactic nu-şi va pierde locul de muncă”, spune Justin Paralescu.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: