Zeci de angajaţi de la Jilţ-Turceni ameninţă cu greva foamei

Zeci de angajaţi de la Sind Jilţ au ieşit ieri în stradă nemulţumiţi de faptul că au fost trecuţi pe lista de disponibilizări chiar dacă şi-au dat şi pământurile ca să aibă slujbă. Oamenii sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât au aflat despre intenţia administraţiei de la un coleg. Ei spun că vor intra în greva foamei când vor primi preavizul.  120 de angajaţi vor fi daţi afară.

Circa 50 de angajaţi ai Sind Jilţ, societate prestatoare de servicii în sectorul minier, au protestat ieri după ce un coleg al lor le-a spus că sunt trecuţi pe listele de disponibilizări. Oamenii nu s-au gândit o clipă că peste patru zile vor intra în preaviz întrucât în urma retrocedărilor au avut promisiunea că vor avea locul de muncă asigurat. „Am acceptat să fim despăgubiţi pentru terenul pe care-l aveam în zona carierei doar pentru că au zis că vom fi angajaţi pe termen nelimitat. Am două fete de 5 şi 14 ani, soţul nu lucrează.. Ce să fac cum să mă descurc, cu ce să trăiesc?“, se întreabă Jeni Trotea, una dintre persoanele aflate pe lista de disponibilizări.

Felicia Dobriţoiu este şi ea revoltată că a fost trecută pe lista de concedieri. Femeia are şi ea doi copii o fată de 5 ani şi un băiat de 13. Femeia susţine că va intra în greva foamei dacă va fi dată afară „Nu am încotro, vom veni zi de zi aici la poarta societăţii şi vom protesta, vom merge şi la Ministerul Muncii şi voi intra în greva foamei daca nu mă taie de pe listă“, a spus aceasta.

„Ne-au luat pământul şi ne dau cu şutul în fund“

Eugenia Mârşu nici nu vrea să se gândească o clipă la traiul pe care-l va avea de luna viitoare dacă nu va fi tăiată de pe lista de concedieri. Femeia are doi copii şi rate la bănci, motiv pentru care este disperată. „Nu voi pleca acasă că nu am cu ce trăi, ne-au luat pământul şi acum ne dau cu şutul în fund“, a spus aceasta.

Conducerea Sindjilţ a stat de vorbă cu oamenii însă nu i-a lămurit în privinţa criteriilor ce au stat la baza selecţiei. „Lista nu e definitivată, nu eu decid cine pleacă şi cine rămâne, ci Consiliul de Administraţie şi vă garantez că selecţia s-a făcut respectând Codul Muncii“, a declarat Adrian Duicu, director Sind Jilţ.  

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: