Catalogul virtual bagă frica în elevi

Elevii nu vor mai putea chiuli fără ştirea părinţilor şi nici ascunde de aceştia notele mici obţinute la unele materii. Chiar dacă nu vor trece pe la şcoală, părinţii vor putea afla notele copiilor cu ajutorul catalogului virtual. În această lună acesta va deveni funcţionabil la CNTV, fiecare părinte având nevoie doar de o parolă pentru a-l folosi.

Adresa site-ului este www.noteincatalog.ro, după care va trebui accesat Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Pentru a putea deschide catalogul, părinţii vor trebui să introducă codul numeric personal al elevului şi o parolă proprie pentru că vor avea acces decât la notele propriului copil, nu la notele tuturor elevilor.

„În momentul de faţă e activ. Deocamdată noi introducem mediile de pe primul semestru pentru că nu am avut această posibilitate până vineri, când l-am definitivat, iar dumnealor îl pot accesa încă de mâine, însă nu sunt trecute toate mediile. O să începem să punem notele din luna martie E o încercare eu sper să fie eficientă şi sper să putem să ducem la bun sfârşit acest lucru”, spune Dorin Tascău, directorul CNTV. Scopul introducerii catalogului on-line este acela de a menţine o legătură strânsă între părinte şi şcoală. „Este foarte important ca relaţia dintre şcoală şi părinte să fie cât mai strânsă. Oamenii sunt foarte ocupaţi, vin mai rar la şcoală şi atunci cu un simplu click pot să vadă situaţia copilului, nu mă neapărat la note, cât la absenţe şi alte lucruri pe care diriginţii le vor putea insera legate de elev. Toate notele vor fi trecute în acest catalog”, mai explică directorul Dorin Taşcău.

Nemulţumiţi de această măsură sunt bineînţeles elevii, care consideră că părinţii pot afla notele de la ei. „Nu mi se pare un lucru bun. Părinţii mei ştiu notele şi absenţele mele şi fără să vină la şcoală. Dacă avem o relaţie bună cu părinţii aceştia pot să afle notele de la noi. Nu mi se pare o idee extraordinară”, spune o elevă. De asemenea aceştia nu suportă ideea unui control permanent.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: