Protestatarii din CE Oltenia, întâlnire cu Rareș Bogdan

O delegație a minerilor și energeticienilor care protestează de șase săptămâni la Târgu Jiu a mers vineri la București, pentru a susține în fața liderilor politici proiectul privind pensionarea mai devreme a celor care au muncit în condiții grele.

Manu Tomescu și Nicu Bunoaica sunt printre cei care au făcut deplasarea, o primă întâlnire fiind cu prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan.

Sindicalistul Nicu Bunoaica spune că s-a ajuns la un consens, iar liberalul a fost de acord cu doleanțele minerilor și energeticienilor. ”Am avut o întâlnire cu domnul Rareș Bogdan și am discutat despre proiectul privind reducerea vârstei de pensionare în minerit. Am adus argumente și a înțeles situația. Dânsului i se pare normal ca acest proiect să treacă. Ne-a întrebat și de alți lideri de sindicat, iar noi le-am spus că se ocupă de disponibilizările oamenilor. Ne-a promis susținerea dânsului și a zis că va discuta și cu domnul Miruță, dar și cu alții. I-am prezentat situația reală a acestei companii, acum așteptăm. Am văzut că l-au băgat astăzi pe ordinea de zi”, a spus Bunoaica.

Minerii spun că nu vor înceta protestele, ci doar atunci când proiectul va fi votat.

Vizualizări: 5,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: