Protestatarii din CEO pot contesta decizia instanței

Tribunalul Gorj a decis miercuri că greva din câteva unități miniere este ilegală, dar decizia este cu apel în 10 zile. "Admite cererea. Constata nelegalitatea grevei declansata in data de 11.01.2019 de salariatii din cadrul Carierei Jilt Nord, Carierei Jilt Sud, Carierei Rosiuta și Exploatarii Livrări Căi Ferate Uzinale Motru şi pe cale de consecinta dispune incetarea grevei.Cu apel în 10 zile de la comunicare ce se depune la Tribunalul Gorj. Pronuntata in sedinta publica, azi 16.01.2019 la Tribunalul Gorj", este decizia pe scurt. 

Interesant este că judecătorii nu s-au pronunțat cu privire la greva de la Lupoaia, Roșia, Rovinari sau Pinoasa, pentru că salariații de aici nu au fost amintiți în plângerea Complexului Energetic Oltenia.

Mii de mineri din Complexul Energetic Oltenia sunt în grevă de câteva zile. În ciuda apelurilor administrației și amenințărilor permanente, minerii nu vor să reia lucrul. Directorul termocentralei Rovinari, Ion Pisc, a declarat pentru presafarastapani.ro că va fi nevoit să închidă grupurile energetice de mâine încolo, dacă minerii nu încep lucrul. (A.M.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: