Lista minerilor dați în judecată de CE Oltenia din cauza grevei. REACȚII

Tribunalul Gorj judecă marți cererea Complexului Energetic Oltenia cu privire la suspendarea grevei minerilor prin ordonanță președințială.

Câteva zeci de mineri de la carierele aflate în grevă au fost dați în judecată. Este vorba despre: Armasoiu Dumitru, Babuca Dumitru, Berca Marius Cătălin, Cismasu Costel, Gradinariu Ioan, Palaghiciuc Petre, Spariu Gheorghe Damian, Tincu Ioachim, Vacaru Constantin Vasile de la Cariera Jilț Nord, Arsanu Valeriu, Ciobanu Gabriel, Fuiorea Petre, Patrutoiu Cornel, Popescu Liviu-Dan, Popescu Aurică, Purcel Vasile Marian, Valcu Corcodel Laurenţiu Gabriel de la Cariera Jilţ Sud; Elinescu Constantin, Iutuc Ştefan, Murgilaşi Constantin,  Savin Doru-Iulian de la Cariera Roşiuţa; Pescaru Marian și Stanciu Minel de la Cariera Exploatări Livrări Căi Ferate Uzinale.

"Ne-am adresat justiției din momentul în care acțiunea a început, pentru că trebuie să respectăm legile acestei țări", a spus Sorin Boza, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Arsanu Valeriu, salariat la Jilț Sud, susține că nu a primit nicio citație și nici măcar un telefon și nu a fost înștiințat în niciun fel despre existența acestui proces. Omul și-a văzut numele în ziar. “Nici măcar nu știu pentru ce este. Eu nu am făcut nimic, nu am instigat, mi-am spus o simplă părere. Am văzut acum în ziar de proces. Dacă să-ți spui o părere.... O să-i dau și eu în judecată pentru că este încălcat un drept din Constituție”, a spus acesta. Salariatul CE Oltenia susține că și-a spus opinia în sala de apel, când a intrat în dialog cu șefi ai companiei veniți să aplaneze conflictul.

Manu Tomescu, vicepreședinte la Sindicatul Energia Rovinari, a intrat marți dimineața în greva foamei alături de mai mulți colegi ca urmare a faptului că administrația pune presiune pe salariați. Acesta se întreabă pe ce criterii au fost aleși cei dați în judecată, câtă vreme toți salariații carierelor miniere sunt în grevă.

Un alt proces are termen de judecată pe 17 ianuarie, cu aceiași oameni dați în judecată, obiectul fiind "acţiune în constatarea nelegalităţii grevei ÎNCETARE GREVĂ". (A.A.)

Vizualizări: 17,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: