Anchetă la DGASPC Gorj. Doi angajaţi riscă să rămână pe drumuri după ce au lovit un copil

Scandalurile se ţin lanţ la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. În prezent, instituţia este în plină cercetare disciplinară împotriva a doi salariaţi, soţ şi soţie, acuzaţi de o tânără că ar fi lovit-o, târât-o de păr şi dată cu capul de calorifer. Dacă acuzaţiile se dovedesc a fi adevărate, cei doi soţi riscă să rămână fără loc de muncă.

Tânăra care susţine că a fost bătută este aceeaşi care a fugit din centru de nenumărate ori şi care anul trecut a fost găsită, după luni întregi de căutări, într-un apartament din Motru unde se prostitua. Viaţa minorei nu a fost deloc una uşoară. Rămasă fără tată, în grija unei mame care a obligat-o să se prostitueze de la vârsta de 10 ani, adolescenta  a ajuns în grija statului în anul 2015. Fugile minorei din centrul DGASPC Gorj au fost multiple, ultima chiar în urmă cu două luni, pe tura angajatului Ionel Mitică. La vremea respectivă, salariatul a fost sancţionat de către conducerea DGASPC Gorj cu avertisment scris, pe care l-a şi contestat în instanţă. Vineri, 28 iulie, fata a fost găsită de poliţiştii în Novaci şi adusă în Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă, unde a fost izolată timp de două zile, până la efectuarea analizelor medicale. „Fiind fugită o perioadă lungă de timp, am luat hotărârea să o izolăm în vederea efectuării analizelor medicale pentru a preîntâmpina o eventuală transmitere de boli contagioase. Luni de dimineaţă am luat măsura să fie consiliată pentru că aşa se procedează şi am trimis-o la medicul specialist, după care a fost dusă pe apartament. Luni seara m-a sunat şi mi-a spus telefonic că a fost agresată”, a declarat Valeria Iriza, şefa Complexului de Îngrijiri Comunitare pentru Copilul aflat în Dificultate.

Fără urme pe corp

Potrivit acesteia, fata i-a mărturisit tot telefonic că Ionel şi Ileana Mitică, salariaţi ai centrului, au lovit-o cu capul de calorifer, au strâns-o de gât şi au tras-o de păr. „Eu personal am verificat dacă are urme de violenţă fizică pe corp şi nu are. Ea susţine că a fost trasă de păr, că a fost izbită cu capul de calorifer, am verificat şi nu s-a descoperit nimic. Am înaintat referat către DGASPC Gorj, iar pe linie penală am înaintat o adresă către Poliţia Gorj. Acum ea beneficiază de consiliere psihologică zilnică, este pe apartament, este liniştită”, a mai spus Valeria Iriza.

Cert este că fata a fost trimisă luni la Serviciul de Medicină Legală pentru a se stabili cu exactitate dacă a fost sau nu lovită. Poliţia a deschis şi ea dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, însă nu pe numele vreunuia dintre salariaţi, ci pentru faptă. 

Până la acest moment, niciun alt salariat din cadrul DGASPC Gorj nu a fost sancţionat pentru abuz asupra copiilor, directorul adjunct al instituţiei, Laurenţiu Diaconescu. „Cei doi lucrează de peste 20 de ani în instituţie, dacă se dovedesc a fi adevărate cele sesizate de minoră, riscă să-şi piardă locul de muncă”, a declarat Laurenţiu Diaconescu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: