Polițist din Târgu Jiu, în refuz de hrană

Protest extrem al unui polițist din Târgu Jiu. Cristi Rada a anunțat pe pagina de Facebook că intră în refuz de hrană începând cu 1 august, în semn de solidaritate cu colegii săi. Sunt mai mulți polițiști în țară care vor să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă colegii lor în timpul serviciului, un caz similar fiind la Argeș.

Cristi Rada spune că a intrat în refuz de hrană începând cu data de 1 august pentru că este total nemulţumit de actuala situaţie care există în Ministerul Afacerilor Interne. Bărbatul este şi vicepreşedintele Biroului Teritorial de la Gorj a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Persoanelor Contractuale. Protestul său vine şi în semn de solidaritate faţă de colegii de la nivel naţional, care au ales aceeași formă de protest.

Cristi Rada spune că îl deranjează tot ce se întâmplă, mai ales că poliţiştii au ajuns pe ultima treaptă a salarizării. Vicepreşedintele spune că este singura instituţie care din 2008 nu a mai făcut nici o majorare a salariilor şi peste 80% din poliţişti au salariul minim pe economie.

Politiştii mai sunt nemulţumiţi şi de aplicarea deficitară a ordinului MAI nr. 51/2014 privind decontarea drepturilor de transport la şi de la locul de muncă şi neacordarea sporului pentru muncă de noapte unor categorii de politişti. Cristi Rada nu înţelege nici de ce poliţiştii nu primesc spor pentru studii superioare.

”Dacă până acum expresia Solidaritate, Egalitate, Fraternitate a reuşit să reziste neschimbată peste 20 de ani, voi aţi reuşit în numai opt luni să-i modificaţi total conţinutul”, a postat Cristi Rada pe pagina sa de Facebook.

“Vrei să îmi iei salariul, pensia, viața? Ia-le! Dar nu ai să reuşeşti niciodată să îmi iei demnitatea!”, le mai transmite acesta guvernanţilor pe care spune că “nu îi mai vrea”.

Printre cele mai grave probleme semnalate de Cristi Rada se numără salarizarea precară din MAI, raportată la realităţile economice actuale şi subfinanţarea instituţiei. La nivel naţional sunt anunţate proteste de amploare în perioada următoare.

Vizualizări: 951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: