Proteste după vânzarea combinatului Oltchim

Aproximativ 50 de salariaţi ai combinatului Oltchim au protestat spontan luni în curtea societăţii, cerând ca preşedintele Klaus Iohannis să nu avizeze în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) vânzarea combinatului către Chimcomplex Borzeşti.

Protestul a avut loc la sfârşitul programului de lucru, participanţi fiind angajaţi ai societăţii care nu au semnat contractele de muncă individuale cu noul proprietar.

O parte dintre angajaţi sunt nemulţumiţi că nu au fost informaţi oficial despre vânzarea combinatului şi că mulţi, nesiguri de viitorul lor şi de salariile oferite de noul proprietar, au refuzat oferta primită de la Chimcomplex.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat luni, pe Bursa de Valori Bucureşti, că a finalizat contractul de vânzare încheiat cu Chimcomplex Borzeşti încă de vineri, când a încasat integral preţul tranzacţiei, sâmbătă fiind făcut şi transferul dreptului de proprietate către noul patron.

Chimcomplex a cumpărat cu 127 de milioane de euro pachetele de active 1-5 şi parţial 7, din cele nouă în care a fost împărţit combinatul Oltchim pentru a fi scos la vânzare. (A.A.)

Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: