Caz din Gorj, anchetat de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu imaginile de la Târgu Jiu în care apar doi pacienți aproape complet dezbrăcați. Cazul a ieșit la iveală luna trecută, iar scenele s-au petrecut în secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Victor Ciorbea susține că ancheta vizează o posibilă încălcare a Constituției României privind protecția persoanelor cu handicap.

"În imaginile prezentate de către presă, apar doi tineri dezbrăcați într-un spațiu ce pare a fi o secție închisă a unui centru de psihiatrie Târgu Jiu" , se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului. "O angajată a filmat cu telefonul doi tineri dezbrăcați într-un spațiu ce pare a fi o secție închisă a unui centru de psihiatrie. Poliția a deschis o anchetă în acest caz", a mai transmis Avocatul Poporului.

Cei doi pacienți, un bărbat și o femeie, au fost filmați în vara anului trecut în timp ce erau aproape dezbrăcați. Bărbatul a fost filmat în timp ce o pipăia pe tânără, printre grilajul metalic care despărțea bărbații de femei. Cea care a înregistrat totul a fost chiar fiica managerului spitalului, Gigel Capotă. Aceasta a recunoscut că a filmat totul ca să le arate superiorilor revoltătoarea situație.

În urma acestui incident, medicul șef de secție și asistenta șefă au fost demiși, iar grilajul care despărțea pacienții a fost înlocuit cu unul dublu. În acest caz, fac cercetări și polițiștii, iar ministrul Sănătății a trimis în Gorj Corpul de Control.

Vizualizări: 3,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: