Proteste la Londra. „Opriți lovitura de stat!”

Sute de britanici au ieșit în stradă, miercuri seara, după ce premierul Boris Johnson a decis suspendarea Parlamentului din septembrie, până la 14 octombrie. Ei au acuzat o lovitură de stat.

În acest fel, parlamentarii nu vor avea timp să voteze legi care să împiedice Regatul să părăsească blocul comunitar fără acord. Suspendarea legislativului a fost aprobată de Regina Elisabeta a II-a, dar criticată de parlamentari.

Puţin peste un sfert (27%) dintre britanici susţin suspendarea timp de o lună a Parlamentului de la Londra, aşa cum a solicitat premierul Boris Johnson, în timp ce 47% se opun, relevă un sondaj de opinie realizat miercuri de YouGov pentru cotidianul The Times.

Suspendarea Parlamentului, propusă de Boris Johnson și aprobată de Regina Elisabeta a II-a, face imposibilă votarea unor legi pentru împiedicarea unui Brexit dur, adică fără acord. Legislativul revine la muncă la 3 septembrie și după câteva zile va fi suspendat până în 14 octombrie, în condițiile în care ieșirea din UE este programată pe 31 octombrie.

Vizualizări: 4,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: