Protestele minerilor şi energeticienilor, decalate cu o zi

Protestele de stradă ale minerilor şi energeticienilor vor începe joi, deşi acestea erau anunţate pentru mâine. Decalajul s-a produs din cauză că cererea în vederea obţinerii avizului de pichetare de la Primăria Târgu Jiu, depusă luni, se aprobă în 72 de ore. În timp ce reprezentanţii municipalităţii spun că nu sunt motive de a împiedica protestele, preşedintele Consiliului Judeţean consideră ca acestea sunt doar simple anunţuri.

În cursul zilei de astăzi, liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie se vor întâlni cu reprezentanţii municipalităţii în cadrul comisiei pentru ordine publică. „Protestele minerilor şi energeticienilor nu vor începe de miercuri întrucât cererea trebuia depusă cu 72 de ore înainte. Miercuri, se va întruni comisia pentru ordine publică, iar Jandarmeria are nevoie de 48 de ore ca să se mobilizeze pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Dacă sunt îndeplinite condiţiile nu avem nici un motiv să împiedicăm protestul, este un drept pe care oamenii l-au câştigat. În plus, nu ştim noi care sunt meciurile pe care le au ei cu CEO”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean consideră protestele minerilor şi energeticienilor ca fiind simple anunţuri. „Aceste lucruri sunt oricând de analizat, când e vorba de miting şi le luam ca atare. Sunt nişte simple anunţuri dar care, bineînţeles, că trebuie soluţionate între părţi, sindicate şi administraţie”, spune Ion Călinoiu.

PICHETĂRI

Circa două sute de mineri şi energeticieni vor picheta în Piaţa Prefecturii, la sediul Complexului Energetic Oltenia din centru, în intervalele 13-14 februarie şi 17-19 februarie, între orele 16.30-18.00.            

NEMULŢUMIRI

Principala nemulţumire a protestatarilor este refuzul administraţiei Complexului Energetic Oltenia de a negocia drepturile salariaţilor pe 2014, dar şi încălcarea frecventă a contractului colectiv de muncă în vigoare.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: