Protestul angajaților de la Ambulanță: primele rezultate!

Aproximativ 1000 de angajați ai Serviciilor Publice de Ambulanță au participat, în urmă cu două zile, la un protest, în București. Printre ei s-au aflat și 30 de salariați ai SAJ Gorj. Reprezentanții protestatarilor au reușit să transmită autorităților centrale doleanțele lor, iar acum așteaptă ca problemele să le fie rezolvare.


Printre motivele care au scos angajații de la Ambulanță, în stradă, se numără dorința acestora de a negocia Contractul Colectiv de Muncă.
"În calitate de vicepreședinte al Federației Naționale Sindicale ,,Ambulanța" am participat, alături de colegii mei, din biroul executiv, la întâlnirea ce a avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanții Guvernului, cât și la întâlnirea de la Ministerul Sănătății, privind negocierea CCM, la nivel de ramură în domeniul ,,Sanatate" și ,,Asistență Socială", ca membru delegat din partea Blocului National Sindical, domeniul Sănătate. Noi sperăm ca toți cei care au luat act de problemele pe care le întâmpină angajații Serviciilor Publice de Ambulanță să se aplece asupra lor și ia decizii favorabile nouă. Oricum, așa cum s-a decis la nivel național, protestul declanșat în 22 noiembrie continuă prin păstrarea afişelor "PROTEST NAȚIONAL" pe fiecare ambulanţă operativă, în loc vizibil, iar membrii de sindicat vor purta o pangilcă albă pe piept, în partea stângă a echipamentului individual de protecție, tot în semn de protest", a declarat Ionel Ianc, vicepreședinte al Federației Naționale Sindicale ,,Ambulanța".

Reprezentații protestatarilor au înaintat un material complet cu descrierea situațiilor, urmând ca în perioada de maxim două săptămâni, să se facă o analiză de către Cancelaria Premierului a situațiilor înaintate şi să li se prezinte rezultatul analizei şi deciziile care se impun la întâlnirea solicitată de FNSAR cu Premierul României și miniștrii responsabili pe subiectele revendicărilor.

Galerie foto


Vizualizări: 1,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: