Protestul sindicatelor, susţinut de PD-L Gorj

Preşedintele PD-L Gorj, Dan Vîlceanu, a transmis, printr-un comunicat de presă, că susține acțiunile revendicative ale angajaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia și dezavuează atitudinea conducerii companiei de a pune presiune pe minerii și energeticienii care și-au manifestat intenția de a participa la marșul autorizat, organizat de Federația Națională Mine Energie.

 „Atitudinea managerului CE Oltenia,  dl. Laurențiu Ciurel, care a declarat public că „protestatarii vor fi primii pe lista de disponibilizări, iar directorii care au aprobat cererile de concediu ale salariaților vor fi demiși”, este condamnabilă și nu are nicio legătură cu timpurile în care trăim“, se arată în comunicat. Liderul PD-L Gorj mai spune că Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, s-a implicat în conflictul de muncă dintre sindicate și administrația CE Oltenia declanșând o campanie de denigrare a liderilor sindicali, pentru a distrage atenția de la problemele reclamate de angajații CE Oltenia. „Îi reamintim dlui Ion Călinoiu că atribuțiile funcției pe care o deține nu îi permit să se implice în managementul unei societăți comerciale, chiar dacă la acea companie statul este acționar majoritar“, mai transmite Vâlceanu.

 Președintele PDL Gorj mai spune că USL a uitat că într-un stat democratic dreptul la liberă exprimare și acela de a manifesta atunci când îi sunt lezate interesele sunt drepturi esențiale ale oricărui cetățean român.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: