Protestul şoferilor din Stăneşti. Au „prins” peşte în gropile din drum!

Mai mulţi şoferi din Stăneşti au protestat luni după-amiază pe drumul judeţean ce face legătura între comuna lor şi municipiul Târgu Jiu, după ce şoseaua s-a umplut de gropi. Oamenii nu au mai suportat să îşi rupă maşinile în craterele din asfalt şi s-au gândit să tragă un semnal de alarmă la adresa autorităţilor, în speranţa că vor fi băgaţi în seamă. Aceştia au adus cu ei undiţe pentru a pescui în gropile apărute în şosea, pe lângă capace de maşină şi cauciucuri tăiate în gropi pescarii punând în cârlige şi peşte adevărat, pentru a le arăta autorităţilor judeţene că „gluma” lor e cât se poate de serioasă.

Până acum, un tânăr din comună a mai postat pe reţelele de socializare fotografii cu protestele pe care acesta le organiza de unul singur pe drumul respectiv, dar după ce vremea s-a stricat din nou şi gropile s-au umplut cu apă, numărul protestatarilor a crescut.

 „Nu ai cum să treci pe aici fără să nu îţi distrugi maşina. Oricât de încet ai merge ajungi în situaţia în care nu mai ai pe unde să ocoleşti ditamai groapa şi atunci intri în ea. Când ieşi de acolo constaţi că ai rămas fără capac sau ţi-au tăiat cauciucul. S-a ajuns la situaţia asta după ce au venit nişte muncitori când a fost vremea frumoasă spunând că vor repara drumul. S-au apucat de frezat, dintr-o groapă mică au făcut una de un metru pătrat ca să le iese lor cheltuielile şi acum s-a stricat vremea. Tot drumul e praf de la un cap la altul şi dacă nu ieşim să ne spunem păsurile, cei care ne conduc poate or să creadă că nouă chiar ne place să mergem prin asemenea gropi”, a spus unul dintre şoferi.

„Ne-am săturat să ne facem maşinile praf”

Unul dintre ei a preferat să meargă direct pe câmp, paralel cu şoseaua care arată ca după bombardament. Omul a spus că nu e supărat deloc pe autorităţi că doar de asta plăteşte toate taxele la zi, ca să îşi rupă maşina în gropi. „Doar Dumnezeu ne mai salvează pentru că de la cei de sus ai noştri nu mai e nicio şansă. Vă arăt rovignetă plătită la zi, impozite, toate taxele posibile şi rezultatul care este? Trebuie să merg pe acolo pe câmp pentru că pe aici îmi fac praf maşina. Norocul că e o Dacia din aia 4x4 că altfel şi pe acolo rămân prin nămol. Măcar nu o stric prin gropi aşa cum li se întâmplă altora. Drumul e un dezastru şi nu avem semnale că ar interesa pe cineva. În fiecare an primăvara, înainte de Florii, când vin cei de la judeţ în vizită prin comună, se face o plombare care ţine maxim o lună, iar după aceea apar din nou gropile. Ne-am săturat. Înţelegem că nu sunt autostrăzi, dar nici un drum din acesta nu suntem în stare să-l facem cum trebuie?”, a întrebat retoric şoferul din Stăneşti.

Drumul va fi reabilitat

Drumul este administrat de Consiliul Judeţean Gorj, iar preşedintele Cosmin Popescu dă asigurări că instituţia are toate procedurile demarate pentru modernizarea acestuia. Totul depinde acum de licitaţia organizată în sistemul electronic de achiziţii publice şi de starea vremii din perioada următoare. „Avem banii şi pentru drumul acesta şi pentru cel de la Runcu. Suntem în procedură de achiziţie pe SEAP şi am certitudinea că în această primăvară vor începe lucrările. Deci nu se pune problema că nu am avea banii, din contră, sumele necesare sunt alocate, trebuie doar să găsim firma şi să ne permită vremea să ne apucăm de treabă”, a menţionat preşedintele CJ Gorj.

Vizualizări: 3,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: