Proxeneţi băgaţi la zdup pentru 29 de zile

Mai multe tinere minore au scăpat de sub controlul unor bărbaţi care le obligau să se prostitueze în străinătate. Este vorba despre trei gorjeni şi un doljean, care au fost arestaţi pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi şantaj.

Miercuri craioveanul Ilie Trancă, precum şi Oradia Mărgel, de 41 de ani, Leodor Căldăraru, de 43 de ani, şi Constantin Lăzăroiu, de 22 de ani, toţi din Târgu Jiu, au fost duşi la DIICOT – Biroul Teritorial Gorj pentru a fi audiaţi de procurori.

Primul care a căzut în plasa poliţiştilor a fost un craiovean. În timpul unei acţiuni desfăşurate în Bucureşti, în zona Aeroportului „Henri Coandă” a fost identificat într-un taxi, împreună cu două dintre victimele pe care voia să le scoată din ţară. Craioveanul era ajutat de trei gorjeni cu vârste cuprinse între 23 şi 43 de ani din Rovinari, Cărbuneşti şi Târgu-Jiu.

Pentru documentarea întregii activităţii infracţionale, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, sprijiniţi de poliţişti ai Inspectoratelor de poliţie Gorj şi Dolj şi ofiţeri DGIPI, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj, au descins simultan în şapte locaţii din judeţele Dolj şi Gorj, la locuinţele membrilor grupului infracţional. Pe parcursul percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor importante sume de bani, valori, mai multe înscrisuri şi documente. Potrivit Poliţiei Gorj, suspecţii se ocupau de traficul de carne vie din 2008. „Din probatoriul administrat  s-a stabilit că membrii grupării, în perioada noiembrie 2008 – februarie 2011 au racolat mai multe persoane de sex feminin, unele dintre acestea minore, cărora le-au promis locuri de muncă în cadrul unor unităţi comerciale din: Anglia, Italia, Austria şi Germania. Ajunse în ţările de destinaţie, prin exercitarea de acte de ameninţare şi violenţă, victimele au fost constrânse să întreţină raporturi sexuale contra cost, cu cetăţeni străini. Sumele de bani rezultate din activităţile de prostituţie la care erau constrânse victimele erau împărţite între suspecţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Daniel Tică.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: