Proxenetul care aduna euro cu mătura, arestat 30 de zile - VIDEO

Gorjeanul din Drăguțești, pe care procurorii DIICOT l-au reținut într-un dosar de proxenetism, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Este vorba de Daniel Alexandru Chirculescu, care își spunea pe rețelele de socializare „Briliantul”.

Acestuia îi plăcea să atragă atenția pe paginile de socializare, ba măturând grămezi de euro, ba făcând gesturi romantice în limuzină, astfel că a atras și atenția anchetatorilor. Proxenetul a fost ironizat chiar pe pagina de socializare a Poliției Române pentru filmulețul în care aduna euro cu fărașul. "ANUNȚ important din partea #PolițieiRomâne: Perioada de Z-FRIDAY s-a prelungit! Pentru cei care au astfel de ,,mizerie” în casă și au preocupări infracționale – îi rugăm să ne semnaleze. Asigurăm intervenție rapidă și eficientă... 100%", a fost mesajul poliției.

Pe numele lui Chirculescu judecătorii Tribunalului Gorj au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce tatăl acestuia, reținut și el inițial pentru 24 de ore, va fi anchetat sub control judiciar. Conform anchetatorilor, individul a câștigat din proxenetism circa o jumătate de milion de euro, bani pe care i-a investit în proprietăți din Ungaria și Elveția.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpați a recrutat mai multe tinere minore și majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate și le-a transferat în Germania, Austria și Elveția, în scopul exploatării sexuale. Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția.

Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora. În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități.

O parte din banii astfel obținuți au fost folosiți de către inculpați pentru achiziționarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux și a unor vacanțe de lux, iar restul au fost plasați în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveției”, au precizat anchetatorii.

Vizualizări: 5,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: