Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Gorjean reținut pe Aeroportul Otopeni. Bani luați cu fărașul, gesturi romantice în limuzină - VIDEO

Un gorjean de 30 de ani a fost reținut într-un dosar de proxenetism, în timp ce încerca să plece din țară spre Dubai. Tânărul este acuzat că, în ultimii cinci ani, ar fi câștigat circa o jumătate de milion de euro după ce ar fi obligat mai multe fete, inclusiv minore, să se prostitueze în țări din Occident. Bărbatului îi plăcea să se laude pe paginile de socializare cu câți bani are, postând imagini cum îi aduna cu fărașul.

Ofițerii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate și procurorii DIICOT au reușit să îl prindă joi pe suspect pe Aeroportul Otopeni înainte de a se urca în avionul cu care urma să părăsească țara. În spatele gratiilor a ajuns, pentru 24 de ore, și tatăl acestuia, în vârstă de 52 de ani.

"Polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate, sub coordonarea DIICOT și cu sprijinul IGPR, au identificat un bărbat de 30 de ani, din județul Gorj, în timp ce încerca să părăsească țara, pe un aeroport din municipiul București, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, spălare de bani, trafic de persoane și trafic de minori", a transmis Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Începând cu anul 2015, bărbatul în cauză a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit în ţară şi în străinătate trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

“De asemenea, în perioada 2015 – până în prezent, cu ajutorul unui bărbat de 52 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveţiei. Din activitatea infracţională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro. O parte din această sumă fiind ”albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de persoana bănuită, în acest scop”, a transmis IPJ Gorj.

De asemenea, în cursul zilei de joi, polițiștii de crimă organizată au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, la locaţiile bărbaților, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro.

Proxenetul le atrăgea pe tinere cu gesturi romantice, cu inimioare făcute din trandafiri în fața mall-ului din Târgu Jiu.

 

 Individului îi plăcea să se laude cu banii, cu limuzina și cu gesturile romantice pe paginile de socializare.

În urma audierilor de la sediul DIICOT-B.T. Gorj, procurorul a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, faţă de cei doi bărbați, aceştia urmând a fi prezentaţi astăzi, magistraților din cadrul Tribunalului Gorj, cu propuneri legale.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat și de sprijinul autorităților din Germania, Austria și Elveția.

În activităţile desfăşurate, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - B.T. Gorj, lucrătorii S.C.C.O. Gorj au fost sprijiniți de jandarmi din cadrul I.J.J. Tudor Vladimirescu Gorj.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al D.O.S. – Poliția Română.

actualizare: Bărbatul de 52 de ani a primit măsură controlului judiciar pentru 60 zile, iar cel de 30 de ani arest preventiv pentru 30 zile.

Galerie foto
Vizualizări: 28,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: