Proxenetul „Piticu” din Cărbuneşti, dat pe mâna autorităților italiene

Curtea de Apel Craiova a confirmat mandatul de arestare preventivă emis de autoritățile italiene pe numele unui tânăr din Târgu Cărbunești, dat în urmărire internațională după ce se sustrăgea cercetărilor. Victor Cristian Drăghici a ajuns deja într-o celulă din Bergamo, după ce, la începutul lunii iulie, a reușit să scape de vigilența carabinierilor care efectuau o razie la marginea orașului pentru a destructura o rețea de proxeneți români și albanezi.

Gorjeanul a reușit să ajungă cu bine acasă, la Târgu Cărbunești, unde a fost prins însă de polițiștii noștri stând la taclale într-o cârciumă din oraș. „Piticu”, așa cum e prezentat de presa italiană, a fost dus în fața magistraților din Bănie, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă, iar la sfârșitul săptămânii trecute aceștia au dispus extrădarea individului pentru a fi la dispoziția autorităților italiene. „Admite cererea de executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene - Magistratul de Investigaţii Preliminare din Bergamo, pe numele persoanei solicitate Drăghici Victor Cristian. Ia act de consimţământul la predare exprimat de persoana solicitată Drăghici Victor Cristian. Dispune predarea persoanei solicitate Drăghici Victor Cristian, către autorităţile judiciare italiene (…) menţine arestarea persoanei solicitate, Drăghici Victor Cristian în vederea predării, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 23.08.2014 şi până la data de 21.09.2014, inclusiv”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Craiova. 

Conform relatărilor din presa italiană, în rețeaua de proxenetism erau implicați și doi frați români, Adrian Bogdan Tuță și Cătălin Iunian Tuță, cel din urmă fiind poreclit „Moflic”. Românii își coordonau rețeaua inclusiv din spatele gratiilor, având în penitenciar telefoane de ultimă generație, cu acces la internet, unul dintre ei trecându-și ca ocupație la contul de Facebook precizarea că este „traficant de carne vie”.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: