Prună (USR) către Boza: Cu același discurs populist, s-ar putea să distrugem și securitatea energetică

Deputatul Uniunii Salvați România, Cristina Prună, i-a răspuns managerului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, după ce acesta i-a atacat pe useriști, profitând de unele gafe comise în Gorj de candidatul la alegerile prezidențiale, Dan Barna.

Cristina Prună i-a reproșat lui Boza că lasă impresia că vor putea fi subvenționate certificatele de carbon. “Nu o să stăm impasibili și să nu vă atragem atenția că veți încuraja un discurs al urii dacă dumneavoastră împreună cu „specialiștii” de la Ministerul Energiei le veți lăsa impresia oamenilor că, în noul context de la Bruxelles, cineva o să fie de-acord să subvenționeze prețul certificatelor de carbon pentru producția de cărbune. Sigur, în Parlamentul României toți politicienii „experimentați” vor ridica mâinile și vor susține orice, doar sunt experți în a-și crea povești de adormit copiii. Și de la Guvern poate că va ploua cu ordonanțe de urgență și toată floarea cea vestită a politicienilor „experimentați” o să-și arate dragostea față de minerit. Sigur, cei care încearcă să aibă un discurs echilibrat și rațional sunt marginalizați”, a scris Prună pe pagina de socializare.

Parlamentarul îi reamintește lui Boza că, în baza legislației actuale, o parte din banii pe care CE Oltenia îi plătește pentru achiziția de certificate de carbon ar fi trebuit să se întoarcă spre comunitățile miniere afectate de tranziția energetică. “Nu ar fi mai bine să le cereți politicienilor „experimentați” de la Guvern să facă acest lucru, în loc să dea din gură de pomană și să vă păcălească cu acea schemă de subvenționare?”, a spus Prună, reamintind și de faptul că promisiunea privind scutirea de certificate verzi pentru energia consumată de utilajele miniere nu a fost finalizată.

Cristina Prună a dat asigurări că USR nu vrea să lase oamenii fără locuri de muncă. “Apreciez că depuneți eforturi să apărați soarta CEO și vă spun că USR înțelege rolul extrem de important pe care îl are această companie. Nu sunt vorbe goale, dar trebuie să lămurim niște lucruri. USR nu vine să închidă cariere, însă nu ne puneți nouă în cârcă dezastrul pe care trebuie să îl administrați și care este opera politicienilor „experimentați”. Știți foarte bine acest lucru”, este mesajul lui Prună, care amintește că și Boza, și Ministerul Energiei au vorbit despre trecerea unor capacități de pe cărbune pe gaze. “Cu același discurs populist, s-ar putea să distrugem și securitatea energetică”, a concluzionat parlamentarul USR.

O reacție a avut și președintele USR Gorj, Radu Miruță, care a spus că: “Avem varianta să mințim și noi, așa cum politicienii ultimilor ani au tot făcut-o în preajma alegerilor, sau avem varianta să facem o analiză corectă, să realizăm starea de fapt în care CEO a fost dusă de către PSD, ALDE, PDL și să venim cu soluții”.

Vizualizări: 2,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: