Weber: Regret că l-am investit cu încredere

PSD se deliminează de fostul director al Muzeului Brâncuși din Târgu Jiu, Valentin Chepeneag, nevoit să își dea demisia la începutul acestei săptămâni, după ce a avut o postare care marca 120 de ani de la nașterea lui Corneliu Zelea Codreanu, lider al mișcării legionare.

Practic, acesta a postat o fotografie cu Corneliu Zelea Codreanu, cu hastagul “un om cât toată istoria lumii” și câteva citate ale unor autori care au scris despre celebrul personaj.

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, s-a delimitat de Chepeneag: ”Organizația PSD Gorj se delimitează de afirmațiile făcute recent, în spațiul public online, de către fostul manager interimar al Muzeului National Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag. Declarațiile domnului Chepeneag, făcute în calitatea de persoană fizică, nu reprezintă poziția Organizației PSD Gorj. De asemenea, și eu regret că l-am investit cu încredere, fără să cunosc preferințele domniei sale față de organizațiile extremiste. De aceea, îmi exprim părerea de rău pentru cele întâmplate și, evident, sunt total de acord cu decizia ministrului Culturii și Identității Naționale de a îi cere demisia”.

Ministrul Culturii i-a cerut demisia lui Chepeneag, considerând că declarațiile acestuia sunt profund iresponsabile. Acesta a demisionat și a șters postările de pe pagina de socializare. (A.A.)

Vizualizări: 3,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: