Caramitru: Sunt șocat. În Gorj, jandarmii fac exerciții de tragere cu muniție

Nefericitul incident din Gorj, unde un tânăr de 22 de ani a fost lovit de un glonț în cap în timp ce se afla pe drum, a stârnit multe comentarii în mediul online. Glonțul provine, cel mai probabil, de la un poligon aflat la 2.5 km de tânăr, acolo unde circa o sută de jandarmi au făcut antrenament cu pistolul și pistolul mitralieră.

Andrei Caramitru, unul din liderii de opinie ai USR, s-a revoltat pe pagina de socializare. "Sunt șocat. In Gorj, Jandarmii fac exerciții de tragere cu muniție. Contra cui nenorociților? Ca nu știam ca mergeti in Afghanistan. Va antrenați să împușcați oameni care protestează? Și ce s-a întâmplat? Un glonț s-a pierdut și a lovit in cap un tânăr care acum e in stare gravă. Este crimă. Este nebunie. Ce fel de stat român e asta măi teroriștilor? Criminalilor!", a scris Caramitru.

Mai mulți cititori l-au contrazis, spunând că, din moment ce au arme în dotare, trebuie să se antreneze, dar Caramitru a fost de neclintit. "Contra cui se antrenează sa tragă? Contra protestatarilor nu? Ca nu au atribuții de război armat sau anti-tero nu? Armata și trupele anti-tero se ocupa de asta. Jandarmii sunt pentru ordine publica și riot control", a spus acesta, susținând că legea trebuie schimbată, pentru că singura țintă probabilă a jandarmilor sunt protestatarii.

O replică la cele scrise de Andrei Caramitru a avut și jurnalistul Victor Ciutacu. ”Ăsta mic și nervos e cam agitat. Are o temere că jandarmii pregătesc lovitura de stat în Gorj. Îmi amintesc că, acum vreo 30 de ani, am tras lejer un camion cu muniție de război fără ca măcar etern temătorului nea Nicu să-i treacă prin cap că am vrea să-l dăm jos prin forța armelor. Numai ăsta e bântuit de o spaimă aproape metafizică. Îi dă cineva ceva de răceală? Că fierbințeala strică la echilibru...".

Tânărul de 22 de ani, din comuna gorjeană Aninoasa, este de luni la spitalul din Craiova.

Vizualizări: 3,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: