Vîlceanu cere textul schemei de sprijin

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, susține că, până la ora actuală, Complexul Energetic Oltenia a cumpărat doar 230 de mii de certificate din 13 milioane câte se estimează că vor fi necesare pentru acest an.

“Care este planul conducerii și al PSD, să salveze sau să îngroape CEO? CE Oltenia are nevoie de 13 milioane de certificate carbon, conform bugetului pe 2019. Am documente din care rezultă că au cumpărat doar 230 de mii de certificate din 13 milioane. Iar băncile nu vor mai acorda CEO împrumuturi”, arată Vîlceanu pe pagina de socializare.

Deputatul spune că va solicita Guvernului textul schemei de sprijin. “Viața prea multor oameni depinde de CEO ca să ni se răspundă că este un document confidențial”, susține Vîlceanu. “De asemenea, solicit public companiei să prezinte ce soluții are în cazul în care nu se obține ajutor cu certificatele”, a adăugat acesta.

Complexul Energetic Oltenia estimează că, în acest an, costul certificatelor pentru emisii cu efect de seră va depăși jumătate din cifra de afaceri. (M.M.)

Vizualizări: 1,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: