Reacția lui Boza după “vizita” lui Barna la CE Oltenia: “Te crucești”

“Am fost astăzi în vizită la Complexul Energetic Oltenia. Situația din Motru arată că România nu-și mai permite să aibă o guvernare PSD niciun minut. România are nevoie de o schimbare profundă”. Așa a scris marți pe pagina de socializare Dan Barna, președintele Uniunii Salvați România și candidat la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an.

“Sunt momente când te crucești! Oameni importanți din această țară fac afirmații că au fost în vizită la Complexul Energetic Oltenia și când colo, ce sa vezi... un fake”, a fost reacția lui Sorin Boza, președintele Directoratului CE Oltenia, tot pe pagina de socializare.

Dan Barna nu a fost marți la Complexul Energetic Oltenia, așa cum a afirmat, ci doar a trecut prin Motru, unde s-a întâlnit cu câțiva mineri. O eroare cauzată de faptul că Barna bifează patru-cinci vizite electorale în fiecare zi, pe care le tratează superficial, vine cu soluții la problemele locale prinse din zbor de pe la liderii locali.

De exemplu, Barna vrea să salveze mineritul din Gorj trecând grupurile energetice de pe cărbune de gaze. “CEO ar trebui să accelereze procesul de conversie pe gaze naturale ale vechilor capacități de producție pe bază de cărbune pentru a-și păstra contribuția în sistemul energetic. De asemenea, e nevoie de viziune pentru a ne adapta la noile realități: investițiile în noi capacități pe bază de energie regenerabilă, dacă acestea sunt eficiente economic”, a susținut Dan Barna.

Trecerea grupurilor energetice de pe cărbune pe gaze înseamnă închiderea carierelor miniere. Poate fi o abordare economică dură, dar corectă în același timp. Numai că, în următoarea frază, Barna susține că “Fără investiții la CEO vom ajunge să închidem carierele de cărbune, să lăsăm oamenii pe drumuri, dar să folosim aceleași capacități de producție despre care se spune că sunt poluante. Pe de altă parte acestea nu mai sunt eficiente și am ajuns să folosim cărbune din import. Practic, în loc să investim în tranziția energetică a României, investim în tranziția energetică a altor state”.

Dan Barna a evitat să spună că închiderea carierelor miniere este o certitudine și dacă nu se fac investiții, ca în prezent, și dacă se fac investiții în trecerea grupurilor pe gaze, cum propune el.

Boza l-a criticat pe Barna într-o lungă postare pe pagina de socializare din care nu vă putem prezenta citate, din cauză că textul a fost scris în grabă, cu multe greșeli, dar din care reținem că i-a reproșat liderului USR că nu știe nici măcar 2% din problemele companiei și că îi stă la dispoziție dacă vrea să le afle.

Vizualizări: 5,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: