Pruncul Isus, păzit de poliţiştii locali din Târgu Jiu

O parte din poliţiştii locali din municipiul Târgu Jiu au primit o nouă sarcină, una specială. Mai nou, agenţii sunt responsabili şi cu securitatea decoraţiunilor de iarnă. Acum, odată cu montarea pomului de iarnă, a saniei lui Moş Crăciun şi a staulului care reprezintă momentul naşterii lui Iisus Hristos în Piaţa Prefecturii, aceştia trebuie să le supravegheze în continuu. Aşa se face că în preajma lor se află în permanenţă doi agenţi locali care au grijă ca instalaţiile, manechinele şi figurinele să nu fie furate sau vandalizate. 

Fie zi, fie noapte, poliţiştii locali care patrulează în zona centrală din Târgu Jiu trebuie să supravegheze ornamentele de iarnă din faţa Prefecturii Gorj. Agenţii au primit sarcini clare de la superiori, ca nu cumva vreunul din figurinele etalate acum de sărbători sau instalaţiile luminoase să dispară sau să fie distruse. Deşi reprezentanţii Poliţiei Locale spun că rolul agenţilor este acela de a patrula pe tot perimetrul zonei centrale, poliţiştii locali pot fi văzuţi în permanenţă lângă decoraţiuni. „Poliţiştii locali supraveghează prin patrulare tot centrul oraşului. Acum, în perioada de iarnă, au în vedere şi pomul de Crăciun, sania lui Moş Crăciun şi instalaţiile. Serviciul de patrulare este cu caracter permanent, supraveghează 24 de ore din 24. Avem trei echipe de poliţişti locali care lucrează în schimburi. Sunt şi instalaţii electrice, nu vrem să se întâmple o nenorocire şi încercăm pe cât putem să evităm”, a spus Albert Zorzon, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a municipiului Târgu Jiu.

Cel mai probabil, municipalitatea a luat decizia ca poliţiştii locali să supravegheze aceste decoraţiuni de iarnă după ce în ţară au avut loc diverse acte de vandalism.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: