Aurelian Șuță (ŞAI) a expus la Revelionul Caricaturiștilor

Județul Gorj a fost reprezentat de Aurelian Șuță (ŞAI) la Revelionul Caricaturiștilor care s-a desfășurat la Urziceni. Aflat la cea de-a XVIII-a ediție, evenimentul s-a bucurat de participarea unui număr de peste 130 de autori din 38 de țări. Caricaturistul gorjean ȘAI, polițist de profesie, a expus la Revelionul Caricaturiștilor 22 de lucrări. ȘAI a revenit la acest eveniment după aproximativ șapte ani de absență.

Aurelian Șuță a expus la Urziceni 22 de lucrări din colecția „Satiră pe Șevalet”  alături de lume mari din rânduri caricaturiștilor, cum ar fi Iugoslav Vlahovici din Serbia, care a lucrat pentru New York Times. Pentru Șai a fost o onoare să participe la acest concurs internațional de caricatură „Pich Man-Poor Man”, la care s-au înscris peste 130 de caricaturiști din 38 de țări.

Aurelian Șuță trebuia să facă parte și din juriu, însă a renunțat.  ȘAI a revenit la Revelionul Caricaturiștilor de la Urziceni după șapte ani de absență, dar de data aceasta nu a fost concurent, ci doar o expoziție. „Au fost prezenți 131 de autori în concurs din 38 de țări. Au fost expuse de către aceștia 452 de lucrări la care se mai adaugă 100 de lucrări din expozițiile personale. Au avut expoziții personale Radu Clețiu și Criv Vecerdea din România, Iugoslav Vlahovici și Iacsa Vlahovici din Serbia și eu Aurelian Șuță (ŞAI). Eu am participat la edițiile anterioare și am revenit după o absență de șapte ani la Revelionul Caricaturiștilor. Am și trei mari premii câștigate la Revelionul Caricaturiștilor. Acum am expus „Satiră pe Șevalet” și câteva lucrări în tehnici academice pe care le-am mai expus. A fost colecția pe care am prezentat-o la Galeria Arta din Craiova. A fost foarte interesant pentru că Iugoslav Vlahovici a lucrat pentru New York Times, a avut o colaborare cu ei”, a povestit Aurelian Șuță.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: