PSD a început să-şi pună şefii la nivel de judeţ de unul singur

N-au trecut două săptămâni de când presa era informată de PSD Gorj că treaba la instituţiile deconcentrate merge foarte bine şi că şefii acestora îşi fac datoria cu simţ de răspundere că acelaşi PSD Gorj a început să-i şi schimbe pe "profesioniştii" pe care i-a susţinut şi în perioada de guvernare a PNL. În unele cazuri, profesioniştii cu pricina au fost atât de buni că PSD i-a luat carnet de partid cu tot de la PNL şi i-a lăsat mai departe în posturile de conducere, săptămâna aceasta urmând să vedem o serie de schimbări.

Mai mulţi şefi de instituţii deconcentrate din judeţul Gorj vor fi schimbaţi în cursul săptămânii în curs, vestea fiind adusă la Târgu Jiu chiar ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, deputatul Victor Ponta. Anunţul a fost făcut cu ocazia instalării în funcţie a unui nou inspector şcolar general, Nicolae Mergea, membru PSD, şi a adjunctului acestuia, Vasile Antonie, de asemenea, membru PSD, Dorin Taşcău şi Mădălina Ciolocoi fiind puşi pe liber. Ministrul a întârziat la festivitatea respectivă pentru că venea de la Deva cu ordinele de numire în funcţie a noii echipe, la Deva participând la instalarea noii echipe de la Prefectura Hunedoara. Ponta a spus că "a crezut" că va ajunge mai repede la Târgu Jiu pe autostrada "domnilor Condescu, Greblă şi Berceanu", autostradă pe care nu a găsit-o şi despre a cărei construire nu a spus că ar fi dispus să pună umărul pentru ca proiectul să se materializeze.
 Ponta a precizat însă cu această ocazie că săptămâna aceasta vor mai fi şi alte schimbări la nivel de judeţ, ministrul încurcându-se însă în nume atunci când a fost întrebat care sunt numele noilor şefi. Ponta spune că APIA Gorj va fi condusă de Constantin Negrea, iar în fruntea Direcţiei Silvice Târgu Jiu va rămâne Ovidiu Cârstoc, ministrul neştiind numele acestuia. Cârstoc este director de doi ani la Direcţia Silvică, în 2006 fiind membru PNL, reprezentanţi ai PSD Gorj precizând acum că acesta a devenit social-democrat de circa o jumătate de an, având şi cotizaţia de membru achitată la zi. Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj va avea, de asemenea, un şef nou de azi, în persoana lui Daniel Titu Bondoc, şi el membru PSD.
 
 Despre "negocieri", numai de bine

 Numirile respective se produc în contextul în care PSD a blocat negocierile cu PDL Gorj pentru împărţirea posturilor din administraţia locală încă de la începutul anului. Ponta a menţionat că nu ştie dacă PDL îşi va instala vreun reprezentant în vreo funcţie de conducere întrucât nu este "purtător de cuvânt al PDL". Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul a precizat, în schimb, că ar urma să aibă la o dată nestabilită încă, o nouă întâlnire cu ministrul economiei Adriean Videanu, pentru a discuta cu acesta despre împărţirea posturilor din minerit şi energie. Ponta a mai spus că, din câte cunoaşte el, ministrul nu ar fi urmat să treacă şi pe la sediul PDL Gorj, vizita urmând să fie una strict pe domeniul de activitate economică. După cum s-a văzut însă, Videanu a venit la sediul PDL, l-a susţinut pe actualul preşedinte interimar Cosmin Popescu în demersul de câştigare a alegerilor la nivel de judeţ şi i-a transmis lui Ponta să nu mai opineze despre PDL dacă tot susţine că nu este purtător de cuvânt al democrat-liberalilor.


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: