Videanu NU schimbă nimic la SNLO şi complexuri

Orice ar fi spus mai marii PSD Gorj până acum în privinţa acordului sau refuzului şefilor din minerit sau energie, de sâmbătă un lucru este clar. Numirile s-au făcut cu acceptul social-democraţilor, motiv pentru care ministrul economiei Adriean Videanu a anunţat că actualii directori generali ai complexurilor energetice Turceni şi Rovinari, precum şi Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, nu vor fi schimbaţi din funcţii din cauza neînţelegerilor dintre politicieni.

Ministrul economiei a avut ocazia cu această vizită să lămurească lucrurile chiar la Târgu Jiu, unde sunt înregistrate cele mai mari neînţelegeri din ţară dintre fiialele locale ale PSD şi PDL. El a făcut precizările despre directori în contextul în care PSD a blocat negocierile la nivel local cu PDL încă de la începutul anului pe motiv că doreşte schimbarea directorilor numiţi în funcţii în primele zile ale lunii ianuarie. Adriean Videanu a declarat că toate numirile în funcţii le-a făcut după ce a avut acceptul organizaţiilor judeţene ale PSD şi PDL Gorj.
 "Eu ca ministru al economiei nu pot să-mi revizuiesc poziţia în funcţie de cum se trezeşte dimineaţa unul sau celălalt. Numirile le-am făcut în baza acordului reprezentanţilor PSD şi PDL din judeţul Gorj. Din momentul în care am făcut aceste numiri, asumându-mi alături de ei această responsabilitate, nu revin la aceste numiri când se trezeşte unul sau altul. Am o responsabilitate legată de managementul acestor companii, nu de jocul politic sau politicianist al unuia sau altuia. Cei de la nivel central nu iau asemenea decizii, este vorba doar de organizaţiile judeţene", a menţionat Videanu.

 Numiri fără criterii politice

 Ministrul economiei a mai precizat că posturile de conducere nu au fost împărţite pe criterii politice. PSD Gorj susţine că îi revine postul de director general al SNLO şi unul de la un complex energetic. Funcţiile de conducere sunt ocupate de la începutul anului de reprezentanţi ai PDL Gorj sau de un independent, fost membru PSD, în cazul CE Rovinari.
 "Ei pot să peroreze cât vor dori. Ne-am asumat împreună desemnarea unor manageri în fruntea acestor companii. Atâta timp cât am avut acordul tuturor, eu asumându-mi propunerile, pentru că aveam şi dreptul să le resping, sper să se detensioneze oamenii PSD-ului de la Gorj, lăsând deoparte orgoliile unora. Priorităţile României sunt altele astăzi", a menţionat Videanu.
 
 Opoziţie dinspre PSD presărată cu minciuni şi tupeu

 Biroul Executiv al PSD Gorj a votat până acum de trei ori, în trei luni, cu unanimitate, menţinerea blocajului în relaţiile cu PDL până când filiala nu îşi impune proprii directori generali în posturile din minerit şi energie. Social-democraţii au precizat, prin reprezentanţi ai lor, că nu renunţă sub nicio formă la posturile de conducere pe care le ştiu ale lor. La sfârşitul săptămânii trecute deputatul Vasile Popeangă spunea că vizita lui Videanu nu va rezolva vreo problemă la nivel de judeţ, ministrul precizând însă că în scurt timp, până la sfârşitul lui mai, vom vedea cum va fi reorganizat sistemul minier şi energetic. Deciziile respective vor fi luate fără implicarea membrilor PSD, care, deocamdată, preferă să se comporte ca în opoziţie.
 Interesant este şi că Victor Ponta spunea la sfârşitul săptămânii trecute că Videanu va veni la Gorj, dar nu va trece pe la sediul PDL, pentru că vizita urma să fie una strict pe caracter economic. Lucrurile nu au stat deloc aşa, şi, în plus, dacă Ponta spunea că va avea o întâlnire în următoarele zile cu Videanu, ministrul economiei de abia şi-a amintit că ar fi posibilă o asemenea discuţie, fără să se hotărască însă vreo eventuală schimbare din funcţie a vreunui director din minerit sau energie. Acum mai marii PSD Gorj, cu Ponta în frunte, vor trebui să scoată cămaşa pe undeva pentru că i-au ţinut pe membrii filialei trei luni pe tuşă şi le-au dat speranţe deşarte că vor putea ajunge primăvara aceasta şefi prin SNLO sau complexuri. Mai mult, la începutul anului, mai marii organizaţiei dădeau din colţ în colţ când venea vorba despre acordul dat în faţa lui Videanu, Ponta neezitând atunci să îi numească pe parlamentarii PDL Gorj "nişte papagali proşti" doar pentru că aceştia au confirmat în presă că şi el fusese de acord cu numirile din minerit şi energie. 


Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: