PSD a luat primari de la UNPR şi PC

Michy Nioaţă, primarul din Bumbeşti Piţic, a trecut de la PC la PSD, fiind prezentat în conferinţa de presă a social democraţilor gorjeni. O altă achiziţie este Ovidiu Pungan, de la UNPR, primar la Bălăneşti. Alţi candidaţi prezentaţi marţi de PSD Gorj sunt Eugeniu Staicu la Rovinari (fost liberal), Cristina Cilibiu la Turceni, Marcel Bîzu la Dăneşti, Radu Constantin la Ţicleni, Ion Ciocea la Bustuchin, Petre Guşiţă la Jupâneşti, Adrian Mangu la Bărbăteşti, Vasile Pîrvulescu la Stăneşti, Laurenţiu Turcilă la Leleşti.

PSD Gorj a anunţat noi candidaţii la primăriile din judeţ. O parte dintre aceştia sunt primari UNPR şi PC, iar alţii sunt actuali viceprimari. Michy Nioaţă, primarul din Bumbeşti Piţic, a trecut de la PC la PSD, fiind prezentat în conferinţa de presă a social democraţilor gorjeni. Acesta spune că vrea să-şi continue proiectele începute şi speră să-i convingă pe localnici să-i acorde voturile pentru un nou mandat. Şi Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti speră să obţină un al doilea mandat. Pungan deja fusese prezentat drept candidat la Primăria Bălăneşti, duminică, de către UNPR. „Este alegerea mea să vin la PSD, nu m-a forţat nimeni, aici mă regăsesc în această echipă deosebită. Am vrut să candidez şi în anul 2012 din partea USL, dar nu am avut loc pe listele electorale. Aşa că acum voi fi candidat”, a declarat Pungan.
Printre candidaţii prezentaţi de PSD Gorj se află şi actualii viceprimari de la Turceni şi Leleşti. Este vorba despre Cristina Cilibiu şi Laurenţiu Turcilă. Cristina Cilibiu se vede deja primăriţă la Turceni. „Sunt actualul viceprimar şi viitorul primar al oraşului Turceni. Am ales să fac asta pentru că am descoperit ce este important pentru mine. Aşa cum zicea un mare filozof, majoritatea oamenilor descoperă ce este important pentru ei în viaţă abia după ce îmbătrânesc şi nu mai pot schimba ceva. Eu nu am vrut să fie şi cazul meu, am descoperit ce este important pentru mine. Îmi doresc ca oraşul în care am m-am născut şi am crescut să devină un oraş dezvoltat, un oraş curat, un oraş cu oameni fericiţi pentru că merită lucrul ăsta”, a declarat Cristina Cilibiu.
CANDIDATURI
Liderii social-democraţilor au lansat candidaturile pentru aproximativ 60 de primării, ultimul lot al candidaţilor urmând să fie prezentat săptămâna viitoare. Pe ultima sută de metri au rămas primăriile pentru care s-au efectuat sondaje de opinie. „Până acum am prezentat candidaţii noştri la 59 de localităţi. Mai avem de prezentat 11 localităţi. Sper ca marţea viitoare să-i anunţăm şi pe ceilalţi candidaţi pentru localităţile rămase, iar apoi să pregătim echipa PSD pentru declanşarea campaniei electorale”, a declarat Ion Călinoiu.

Galerie foto


Vizualizări: 554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: