Un primar cerere explicaţii managerului CE Oltenia

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, a lansat o scrisoare deschisă, adresată colegilor primari, parlamentarilor, dar și factorilor de decizie de la nivel județean. Țuilă cere președintelui Consiliului Județean Gorj să convoace de urgență o ședință în care managerul CE Oltenia să prezinte autorităţilor în care desfășoară activitate planurile pe care le are în ceea ce priveşte compania.

Scrisoarea deschisă a fost intitulată "Opriți distrugerea județului Gorj". "Suntem singurii și ultimii care trebuie sa ne unim forțele cu scopul anulării planului de distrugere a mineritului și implicit a județului", a fost mesajul lui Florinel Țuilă pentru primari, parlamentari și autoritățile județene. Țuilă spune că managerul CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, nu l-a primit în audiență, deși a încercat de nenumărate ori. "Ciobotărică e de 3 luni și nu ne-a chemat o dată la ședință. Nici în audiență nu m-a primit. Dă acum oamenii afară. Cine este el să stabilească, să dea oameni afară? Ce facem, fugim toți din județul acesta? Cum să nu fiu supărat dacă 100.000 de oameni vor suferi? Rămânem vai de capul nostru în Gorj. Să vedem ce fac. Nu se sesizează nici chiar colegii primari. Stăm pasivi așa. Vin alegerile și nu se gândesc și ei, la ce mai suntem primari, la câinii care urlă pe luncă? Eu sper să ne convoace într-o ședință", a declarat Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele.
Țuilă a cerut președintelului Cosiliului Județean să convoace de urgența o ședință de lucru în care să fie invitată conducerea CE Oltenia, parlamentarii de Gorj și primarii localităților afectate de minerit, și la care să prezinte un program de activitate, impactul restructurării asupra salariaților și starea socio-economică și de mediu a localitatilor cu terenuri agricole afectate. În scrisoare, primarul se întreabă de ce managerul CE Oltenia nu este promovat în baza unui concurs și de ce restructurare trebuie să însemne neapărat disponibilizări de personal.

Vizualizări: 2,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: