Fostul prefect Văcaru, „subvenţionat” de soacră

Ultima declaraţie de avere pe care fostul prefect Alin Vasile Văcaru a completat-o pe 9 martie, la părăsirea funcţiei din fruntea judeţului, scoate în evidenţă o sumă de câteva zeci de mii de euro pe care acesta a primit-o prin „transfer bancar”.

Lucica Dascălu, soacra fostului prefect, după cum a relatat presa, este cea care i-a transferat anul trecut lui Văcaru în cont fix 45.300 de euro, asta după ce, cu un an înainte, fostul prefect mai primise tot prin „transfer bancar” alţi 5000 de euro de la aceeaşi persoană, nemenţionând dacă exista vreo obligație de returnare a acestora sau nu. Fostul prefect a câștigat anul trecut 70.106 lei, la care se mai adaugă veniturile soției, care a lucrat fie la Întreprinderea de Drumuri și Poduri din subordinea Consiliului Județean, fie la Primăria Bumbești Jiu, fie la Inspectoratul Teritorial de Muncă, posturi în care, în total, a încasat circa 20.000 de lei. Anul trecut fostul prefect a contractat și un credit de 30.305 lei rambursabil în trei ani, banii fiind luați de la aceeași bancă de la care Văcaru a împrumutat în 2008 suma de 10.000 de euro, scadența fiind tot în 2018.

Ce bani câştigă actualul prefect
La câteva zile după ce Văcaru a completat declaraţia de avere de final de mandat, noul prefect Gheorghe Paraschivu şi-a făcut şi el publică averea, deşi pe site-ul Prefecturii încă se lucrează la mesajul acestuia de „bun venit”, pagina de internet a instituției fiind „în lucru” pentru a putea fi scos de acolo mesajul cu care fostul prefect îşi întâmpina vizitatorii virtuali. Noul prefect are terenuri cumpărate sau moştenite la Bălești și Runcu, suprafeţele variind între câteva mii de metri pătraţi şi peste 73.000 de metri pătraţi. Din 2008 prefectul are în municipiu 471 mp de teren intravilan, aici existând şi o casă de aproape 150 mp. Maşinile lui Paraschivu, un Ford Mondeo și un Mini One sunt de la începutul mileniului, fiind fabricate în 2001 și 2002, fostul șef al Trezoreriei neavând bani economisiți prin vreun cont bancar, dobânzile oferite de bănci fiind oricum prea mici pentru a stimula economiile de acest gen. Ca trezorier șef, Paraschivu a câștigat 71.456 lei anul trecut, adică puțin mai mult decât ar fi luat la Prefectură, el mai luând de la APIA subvenții de peste 4600 lei. Soţia, cadru didactic, a adus acasă peste 30.000 de lei, la care se mai adaugă banii câștigați din meditații și declarați la Fisc în cuantum de 7.585 lei.

Vizualizări: 2,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: