PSD are 45 de primării în Gorj. Câmpeanu, cel mai votat primar din ţară!

Partidul Social Democrat a câştigat 45 de primării la nivelul judeţului Gorj, rezultat considerat mulţumitor comparativ cu alegeri locale din 2012, când pe varianta USL au obţinut doar 35 de primării. Pesediştii au avut doi primari care au fost cei mai votaţi din ţară. Este vorba despre Adi Câmpeanu, primarul de la Runcu, care a obţinut un nou mandat cu 92% din voturi, şi Constantin Drăghici, primarul de la Săuleşti, care a obţinut un procent de 91,07%.

PSD Gorj a câştigat municipiul Târgu Jiu, 4 oraşe şi 40 de comune. În mediul urban cele mai multe voturi au fost obţinute de Radu Constantin, cel care a câştigat Primăria Ţicleni cu 79%, la polul opus s-a aflat Florin Cârciumaru care a obţinut doar 41,20%. „În acest moment, Partidul Social Democrat Gorj are 45 de localităţi câştigate, dintre care un municipiu, 4 oraşe şi 40 de comune, avem şi 8 primari noi la: Târgu Cărbuneşti, Polovragi, Negomir, Turceni, Leleşti, Peştişani, Scoarţa şi Godineşti. De asemenea procentele pe care le-am înregistrat în judeţul Gorj, pe localităţi sunt unele foarte bune. La o numărătoare paralelă a noastră avem înregistrat în comuna Runcu un procent de 92%, cel mai mare procent la nivel de ţară, din câte am înţeles noi; urmat de Săuleşti cu 91,07%. Rezultate bune avem şi la Bălăneşti- 84,7%; Borăscu-63%; Bustuchin-86,2%; Căpreni- 79,8%; Cătunele -80,4%; Godineşti- 74%; Leleşti-68,7%; Slivileşti- 66,8% şi Ţânţăreni- 60,8%. La oraşe, situaţia stă în felul următor: la Turceni avem un procent de 43%, la Tismana- 46,7%; la Târgu Cărbuneşti- 47,1% şi la Ţicleni- 79%”, a declarat Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

Calculele PSD
Social-democraţii gorjeni îşi fac deja primele calcule privind mandatele din Consiliul Judeţean. „La nivel de judeţ avem numărătoarea paralelă, în momentul de faţă avem introduse în sistem 281 de secţii din 332 de secţii din Gorj, ceea ce înseamnă 85% din secţiile de votare, iar Partidul Social Democrat a înregistrat 48,48%, ceea ce ne asigură în acest moment 16 mandate de consilieri judeţeni. Noi sperăm la o majoritate simplă în Consiliul Judeţean şi suntem optimişti că acest lucru se va realiza”, a declarat Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.
La municipiul Târgu Jiu, pesediştii ar obţine 10 mandate, asta în condiţiile în refacerea proceselor verbale nu ar aduce modificări şi în centralizarea voturilor. „Domnul Florin Cârciumaru a câştigat mandatul cu 41,20%, iar Partidul Social Democrat a înregistrat ca vot politic în Consiliul Local 39,13%, ceea ce înseamnă că în Consiliul Local Târgu Jiu avem 10 mandate, PNL 5, PSRo 2 mandate, PMP 2 mandate şi ALDE 2 mandate”, a mai precizat Anca Borduşanu.

Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: