PSD cântă prohodul lui Ciocea. Primar: Eu sunt independent! După ce lege mă dă jos?

Ion Ciocea îi răspunde fostei sale colege Anca Bordușanu, după ce aceasta i-a transmis că își poate pierde funcția de primar pentru că nu mai este membru PSD. Edilul a invitat-o pe Bordușanu să lectureze legea. „Îmi pare rău de Anca Bordușanu. S-a pus lângă Cârciumaru și a intrat în mocirla lui”, a fost mesajul lui Ciocea.

Primarul din Bustuchin nu a vrut să facă prea multe comentarii pe marginea deciziei instanței. Solicitarea lui a fost declarată inadmisibilă de către judecătorii gorjeni, dar poate face apel. „Nu comentez eu o decizie a justiției. Aștept să vină și hotărârea cu motivarea. Eu nu am fost nici la proces. Nu știu dacă voi face apel. Să văd cum a fost motivat. Dacă e contrar legii, cum să merg mai departe? Dacă nu, merg pe latura penală. Mai discut și eu cu un avocat. Vedem”, a transmis primarul Ion Ciocea

Și prefectul așteaptă

Și Prefectura așteaptă o sentință definitivă pentru a stabili dacă este cazul ca primarul să rămână fără funcție în urma acestui proces. Ciocea nu mai este membru PSD, partidul pe listele căruia a obținut funcția de primar. „Domnul Ciocea este în litigiu cu PSD Gorj. Știu că a pierdut în primă instanță. Instituția Prefectului poate interveni doar când va fi o decizie definitivă. Suntem în așteptare să vedem finalitatea procesului. Vom decide atunci ce este de făcut”, a fost mesajul prefectului Ciprian Florescu.

Chiar și Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, i-a transmis lui Ciocea că riscă să rămână pe dinafară. „Legea spune clar că nu mai eşti membru de partid şi îţi pierzi mandatul”, a transmis Bordușanu.

Se consideră independent

Reacția primarului nu a întârziat să apară. Și a fost una tăioasă. „Îmi pare rău de Anca Bordușanu. Ea era o fată cuminte, deșteaptă. Acum s-a pus lângă Cârciumaru și a intrat în mocirla lui. În primul rând, să citească. Pierderea calității de primar este atunci când  pleacă de la un partid politic la alt partid ori e ales din rândul minorităților. Or eu nu am declarat niciun alt partid. Nu scrie că pierd mandatul dacă candidez eu independent. Prefectul are el legea lui? După ce legea mă dă jos? Eu, în cel mai rău caz, mă consider independent”, a mai transmis edilul.

Ciocea a chemat fostul partid la instanță după ce a fost tăiat de pe lista de candidați la alegerile parlamentare de anul trecut. Edilul a solicitat PSD banii pe care i-ar fi primit dacă ar fi câștigat fotoliul de senator. Ciocea a candidat independent, însă fără succes.

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: