PSD, despre schimbarea supraveghetorilor CEO: “Lucrurile nu vor rămâne așa”

Două decizii ale Ministerului Energiei i-au înfuriat pe social-democrații de la Gorj. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia are de luni, 1 iulie, o nouă componență, în care se regăsesc membri ALDE, dar asupra căreia PSD nu a avut niciun cuvânt de spus. A două decizie, neconfirmată oficial, este că secretarul de stat Doru Vișan, susținut de PSD, a fost lăsat fără atribuțiile care privesc energia pe cărbune și care au fost preluate de Marius Dumitrașcu, cel numit secretar de stat acum două săptămâni cu susținerea ALDE Gorj. “Lucrurile nu vor rămâne așa”, a transmis Mihai Weber, președintele PSD Gorj, care a spus că are și susținerea premierului Viorica Dăncilă.

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, s-a arătat revoltat luni seara, într-o intervenție telefonică la Tele 3, cu privire la deciziile luate de Ministerul Energiei, condus de Anton Anton. “Discutăm despre preluarea atribuțiilor domnului Vișan de către o altă persoană pe care eu personal nu o cunosc și mi se pare extrem de grav, pentru că societatea CE Oltenia trece printr-un moment dificil și cred că fiecare dintre noi, dacă nu suntem conștienți, ar trebui să fim, că de soarta acestei unități economice depinde soarta județului Gorj”, a spus Weber. “Nu vom sta cu mâinile în sân. Situația nu va rămâne așa. Nominalizarea unor membri în Consiliul de Supraveghere, doi dintre ei sunt din Gorj, ceilalți nu știu de unde sunt... Pe mine nu mă pot convinge și ca om, și ca reprezentant al Partidului Social Democrat”, a adăugat deputatul la Tele 3, menționând că vrea să știe ce CV au acești oameni, ce îi recomandă pentru respectivele funcții.

Dăncilă și Tăriceanu vor tranșa situația

Deputatul Weber a mai spus în emisiunea de la Tele 3 că marți va fi o discuție pe această temă, între președinții PSD și ALDE. “Am stabilit o întâlnire cu domnul ministru și cu doamna prim-ministru pe tema respectivă, și cu domnul Popescu Călin Tăriceanu. Vreau să văd în primul rând CV-ul acestor oameni, ce-i recomandă să ajungă acolo unde sunt”, a spus Weber, precizând că a avut chiar două discuții cu Dăncilă pe această temă.

Atunci când i s-a atras atenția asupra faptului că Marius Dumitrașcu a fost numit secretar de stat pe semnătura premierului Dăncilă, Weber a spus: “Orice numire într-o anumită poziție se poate și desface. Sub aceeași semnătură. Eu nu am nimic cu domnul Dumitrașcu, nu îl cunosc. (...) Are ceva să îl recomande să preia atribuțiile secretarului de stat pe energie?”.

Și numirile făcute luni de AGA pot fi desfăcute, mai spune președintele PSD Gorj. “Nu vor rămâne lucrurile așa, vă repet. S-au făcut printr-o AGA acele nominalizări. Poate să existe o nouă Adunare Generală a Acționarilor Extraordinară în care să desfacă anumite persoane de acolo. Am și propuneri, niște oameni competenți, de exemplu domnul Vișan ar putea să fie un membru al Consiliului de Supraveghere. V-am dat un exemplu, nu știu dacă se materializează”.

Despre numirile care s-au făcut pe 1 iulie presa a scris pe surse acum două săptămâni. Weber explică de ce nu a reacționat înainte. “Eu am crezut că această ședință nu va avea loc, că va fi amânată. Au fost niște propuneri. Văd că unii au ținut morțiș să fie materializate aceste propuneri, dar, vă repet, eu consider că lucrurile nu trebuie să rămână așa și că vor suferi anumite modificări într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a spus Weber la Tele 3.

Deputatul a fost întrebat cum a ajuns ALDE să scoată PSD din joc. “Vă spun cu toată sinceritatea că nu am răspuns la întrebarea dvs. Sunt niște mecanisme extrem de fine, laborioase, care au condus la rezultatul acesta, care a surprins multă lume. Dar, până la urmă adevărul va ieși la iveală”, a spus Weber.

Citește și: Noul Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia a fost votat

Vizualizări: 3,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: