PSD scoate oamenii în stradă să obțină demisia lui Romanescu

PSD cere public demisia primarului liberal ales în această vară la Târgu Jiu, Marcel Romanescu. „Avem un primar PNL care nu știe și nu poate să conducă această instituție”, a spus consilierul PSD Mihai Gherghe, primul scos la înaintare să vorbească despre necesitatea unei demisii. Vor urma probabil Toader Pasti, Ion Tudor și alții. În paralel, sunt create tensiuni la societățile și instituțiile care țin de primărie, cum este deja cazul la Transloc și Poliția Locală. Vineri, pesedistul Nelu Pavel scoate romii în stradă, din cauza închiderii târgului de haine vechi Coleus. Mesajul lui Romanescu pentru pesediști este: Nu demisionez!

Tensiune miercuri la Poliția Locală Târgu Jiu. Salariaților li s-a spus că vor urma concedieri și că nu mai sunt bani pentru norma de hrană. A fost o ceartă în toată regula, până când cineva s-a interesat la primar și a aflat că informația este falsă. Pesediștii sunt mobilizați la toate nivelurile să creeze astfel de tensiuni și la Transloc, și la Edilitara, spun surse politice.

Din același scenariu ar face parte și protestul organizat vineri de consilierul PSD Nelu Pavel, care vrea să scoată 500 de romi în stradă. Romii din Obreja ar fi supărați pe decizia de închidere a târgului de haine vechi, Coleus. „Vrem să muncim, nu să devenim infractori” au scris romii pe pancarte, deși dacă este să ne luăm după taxele plătite la primărie, nu erau mai mult de zece romi pe zi care să vândă haine vechi la Coleus. Nelu Pavel spune însă altceva: „Dacă dispare Coleusul, de unde romii își câștigă existența, din ce să trăiască oamenii din Obreja? De 25 de ani trăiesc din banii pe care îi câștigă acolo, datorită Coleusului au scăzut infracțiunile”, a spus Nelu Pavel. Coleusul a fost închis pentru că primăria plătea 20.000 de lei pe lună chirie pentru un hambar și producea de zece ori mai puțin. Nici romii nu mai câștigau cine știe ce, după ce clienții s-au mutat alături, la Târgu Auto Succes.

„Vrem să fim plătitori de taxe legal”, mai scriu romii pe pancarte. Întrebat despre ce este vorba, Pavel a spus că romii din Obreja nu plătesc taxe pentru că nu au acte de proprietate, rolul fiind pe numele bunicilor sau străbunicilor. Nu a fost clar ce îi împiedică pe romi să-și facă acte, cert este că supărările lor sunt canalizate împotriva măsurilor luate de primar.

Prepararea opiniei publice

În paralel cu crearea de nemulțumiri, pesediștii pregătesc opinia publică pentru ceea ce urmează: obținerea demisiei primarului. Consilierul local Mihai Gherghe a fost primul scos la înaintare de PSD: „Stau de vorbă cu din ce în ce mai multă lume care este extrem de nemulțumită de ceea ce întâmplă în Târgu Jiu de când avem un primar PNL, care nu știe și nu poate să conducă această instituție. Din păcate. Nu este vina noastră, nu noi l-am dus acolo. (...) Domnul Romanescu, dacă nu știe și nu poate, să-și dea demisia și să plece”, a spus Gherghe la Radio Infinit.

Va fi subiectul următoarelor săptămâni, în care pesediștii vor avea grijă să ne arate zilnic că primarul Romanescu nu este în stare să rezolve probleme. Drept este că Romanescu a avut un început de mandat cam praf, fiind derutat de blocajele subalternilor, dar se pare că s-a cam prins cum stă treaba. „Nu-mi voi da demisia din funcția de primar pentru că am ajuns aici cu voturile cetățenilor și voi demonstra că lucrurile vor merge bine în perioada următoare”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Caragea, primul care a reacționat

Partidul Național Liberal, care de obicei vine cu un comunicat de presă pentru orice, nu a reacționat în primele ore după ce PSD a cerut demisia lui Romanescu prin vocea consilierului Gherghe. A reacționat însă unul din contestatarii lui Romanescu, care este și adversar declarat al PSD. Este vorba de Viorel Caragea, fost candidat independent la Primăria Târgu Jiu. „Domnul Gherghe, din viceprimar PSD, dacă Aurel Popescu câștiga alegerile (din cauza unora ca Gherghe a pierdut), a ajuns trompeta partidului și cere demisia primarului. Domnule Gherghe, tu, Aurel și grupul de interese de ce nu ați demisionat toți? Nu ești plătit din bani publici ca să ceri tu demisii, ești plătit ca să muncești pentru oamenii care te-au votat pe tine și partidul tău. Nu vrei să ajungi tu primar?” întreabă fostul comandant al IPJ Gorj, pe pagina de socializare.

SUPĂRARE

Marea supărare a pesediștilor, pe care nici nu reușesc să o ascundă, este că liberalii scot la lumină tot felul de afaceri pe bani publici făcute în trecut la Primăria Târgu Jiu. Se tot plâng la televizor că a fost scos din primărie un raport ANAF, care a fost prezentat jurnaliștilor în conferința de presă a PNL, înainte să fie discutat în Consiliul Local. Pesediștii fac atâta gălăgie, de parcă asta îi deranjează pe ei, că a apărut raportul în presă cu două zile mai devreme. În realitate, sunt supărați de deciziile de imputare de sute de mii de lei semnate de primarul Romanescu pentru afacerile patronate de fostul primar Cârciumaru, decizii care ar putea fi urmate și de altele.

Vizualizări: 4,793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: