PSD vede în românii din Diaspora o vacă de muls

PSD a jefuit şi risipit bugetul ţării după cum a vrut în ultimii doi ani. A făcut salarii mari în sectorul bugetar pentru a-şi fideliza electoratul, dar şi pentru a-şi plăti bine activul de partid. A dat tot felul de lucrări finanţate de la buget, deşi ar fi putut atrage bani europeni. Numai că ăia sunt mai greu de furat, aşa că e mai simplu pe PNDL. În doi ani, numărul românilor plecaţi la muncă în străinătate a mai crescut cu vreo 400 de mii, ceea ce înseamnă mai puţini bani la buget. Adică mai puţini bani de furat şi de risipit.

Numărul românilor care muncesc în străinătate este mai mare decât numărul românilor care muncesc în ţară. Economia are dezechilibre grave, nu doar pentru că nu mai are cine cotiza la buget. Nu mai ai cu cine face o lucrare de calitate dacă eşti constructor, cu greu mai găseşti un ospătar calificat dacă eşti restaurant, este aproape imposibil să găseşti atâţia şoferi câte autocamioane ai dacă eşti firmă de transport. Suntem cu toţii afectaţi de plecarea românilor din ţară, fiecare în parte şi ţara în ansamblul ei.

O guvernare responsabilă ar face programe prin care să îi convingă pe români să vină înapoi. Pot fi date finanţări pentru ca aceşti oameni să vină şi să aplice în România ce au învăţat acolo, fiecare pe meseria lui. Va fi greu, iar oamenii nu vor veni dacă statul nu va fi restructurat, dacă birocraţia nu va fi redusă, dacă nesimţirea nu va dispărea din discursul politic şi aşa mai departe.

Cei de la PSD se uită însă numai la bugetul gol şi la miliardele de euro pe care românii le câştigă lună de lună în străinătate. Pe cei de la PSD nu îi interesează ca aceşti oameni să vină înapoi şi împreună să reconstruim această ţară. Pe ei îi interesează doar să ia o parte din banii pe care îi câştigă aceşti oameni, ca să aibă ei şi în continuare ce să fure şi ce să risipească.

Doi miniştri de la PSD au vorbit marţi despre cum să fie românii obligaţi să rămână în ţară. Este vorba de ministrul de la Finanţe, Teodorovici, şi ministrul de la Sănătate, Sorina Pintea. Cu astfel de mesaje cred că au mai determinat câteva mii de români să îşi facă bagajele.

Oare aceşti politicieni, când au făcut salariile unor băgători de seamă de la stat de mii de euro, când au făcut pensii speciale pentru şmecheri de mii de euro, se întreabă cât de mult muncesc unii români pentru a pune deoparte o mie de euro pe lună? Oare ştiu aceşti politicieni că sunt români care muncesc în cinci-şase locuri pentru a-şi asigura familia? Chiar vreţi să le luaţi banii, ca să aveţi voi în continuare ce să furaţi şi ce să risipiţi?

Vizualizări: 706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: