Puntea dintre Aninoasa şi Bibeşti, reabilitată

Cosmin Popescu, candidatul Partidului Democrat Liberal în Colegiul 3, îşi continuă campania electorală pe principiul că faptele sunt mai importante decât vorbele. După ce ajutat de partid a refăcut sobele de la şcoala din Păiuşi – Stoina, iar copiii de acolo au acum căldură în clase, de această dată Popescu a ajutat la reabilitarea unei punţi care face legătura dintre Aninoasa şi Bibeşti.

Sătenii din Aninoasa plăteau până ieri 20.000 de lei vechi la microbuz ca să ajungă la gara din Bibeşti, de exemplu. Asta pentru că puntea de peste Gilort a fost distrusă în primăvară, când a venit apa mare, după o ploaie zdravănă. Pentru autorităţile locale ar fi trebuit să fie o nimica toată repararea punţii, folosită de zeci de oameni. A trebuit însă să vină campania electorală, prilej pentru candidaţii la alegerile parlamentare să cunoască mai în detaliu problemele de zi cu zi ale locuitorilor. Atunci când candidaţii au şi iniţiativa de a rezolva problemele, aşa cum este cazul lui Cosmin Popescu, lucrurile încep să se mişte. „Am aflat despre această punte, pe care nu se mai putea circula, în timp ce eram în campanie la Aninoasa. Am vorbit cu colegii mei de la PD-L din comună şi în patru zile am reuşit să o punem la punct. Acum se poate circula pe ea, oamenii scutesc banii pe care îi dădeau la microbuz, iar drumul spre Bibeşti se scurtează astfel cu doi kilometri“, a spus Cosmin Popescu.

Puntea de peste râul Gilort are circa 150 de metri lungime. Sâmbătă dimineaţa a avut loc sfinţirea punţii reabilitate, de către preotul din comună. Zeci de localnici au participat la „slobozirea punţii“, cum spuneau ei. Tradiţiile locale au fost la mare cinste, femeile din sat venind cu colaci, colivă şi lumânări. „La aşa prilej e bine să ne pomenim morţii“, a explicat o femeie.

La inaugurarea punţii au fost prezenţi şi candidaţii PD-L, Cosmin Popescu şi Liviu Andrei. Acesta din urmă a luat puntea la pas pentru a se asigura că lucrarea este de calitate. Frigul de afară i-a făcut pe cei doi candidaţi să stea minute bune lângă focul făcut de localnici, prilej cu care au mai aflat câteva din păsurile lor. „Am observat că foarte mulţi sunt bătrâni şi singuri. Oamenii se plâng că le-au plecat copiii la muncă în străinătate, pensiile sunt mici, sănătatea e aşa cum e. S-au bucurat pentru că această punte îi ajută să ajungă mai uşor la Bibeşti, pentru că să ştiţi că pentru mulţi din ei era greu să dea bani pe autobuz“, a spus Liviu Andrei.

Aât Cosmin Popescu - candidatul PD-L pe Colegiul 3 la Camera Deputaţilor, cât şi Liviu Andrei – candidatul PD-L pe Colegiul 2 Senat, le-au explicat celor prezenţi importanţa de a merge la vot pe 3- noiembrie, când au loc primele alegeri parlamentare uninominale.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: