Pictează copiii pentru a-şi plăti facturile

O femeie din Târgu Jiu pictează copiii pe corp pentru a putea plăti facturile la utilităţi, dar şi taxa de la facultate. Femeia nu are un spaţiu special amenajat să desfăşoare această activitate aşa că merge zi de zi în Parcul Central şi îşi etalează ustensilele pe bănci. Aşa că, să nu vă speriaţi dacă copilul dumneavoastră va ajunge acasă cu un deget tăiat, evident pictat,  sau dacă a arăta ca un tigrişor.

Nuşa Cîndea are 52 de ani şi este studentă a Universităţii „Constantin Brâncuşi“, specializarea Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative în anul doi. Femeia locuieşte singură, nu este căsătorită şi nici un loc de muncă stabil nu are, singura sa consolare fiind cei 16 nepoţi pe care îi are de la cei patru fraţi.

Neavând nici o sursă de venit aceasta merge în parc şi  pictează, în special pe faţă, copiii doritori. „Fac acest lucru pentru că mi s-a părut interesant, eu am călătorit mult, în Italia am văzut persoane care făceau acest lucru pe străzi şi m-am gândit să fac şi eu acest lucru, mai ales că am văzut că se pot face bani mulţi din asta. Nu am serviciu. Cu banii pe care îi fac vara îmi plătesc facturile iarna”, a spus Nuşa Cândea.

40 de copii într-o singură zi

Pentru realizarea desenelor femeia foloseşte vopsele speciale pentru pictarea pe piele, elementul care îi atrage cel mai mult pe micuţi fiind sclipiciul. Aceste vopsele, după spusele ei,  le-a comandat de pe Internet.

Copiii sunt foarte încântaţi de aceste desene, femeia ajungând să picteze până la 40 de copii într-o singură zi. Preţul unui astfel de desen pe piele variază între 1 leu şi 10 lei. Dacă pentru un fluturaş sau o inimioară micuţii plătesc doi lei, pentru un desen pe toată faţa aceştia plătesc 10 RON. Femeia dispune de cataloage diversificate cu picturi pe care le poate realiza.

După spusele femeii, aceasta nu pleacă acasă cu mai puţin de un milion lei vechi. Această activitate o desfăşoară de doar un an. Singurul lucru care o deranjează este acela că nu există în parc un loc special amenajat pentru a-şi putea desfăşura activitatea în condiţii optime.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: