Pusă pe drumuri de greşeala primăriei

O gorjeancă din comuna Bîlteni este nevoită să facă foarte multe drumuri la Târgu Jiu, după ce autorităţile locale au cerut în instanţă anularea unui titlu de proprietate, despre care spun că a fost eliberat din greşeală. Primăria a făcut recurs, după ce a pierdut procesul în prima instanţă. Femeia spune că a făcut plângere la Parchet şi cere să se verifice modul în care s-au eliberat autorizaţiile de construcţie pentru casele vecinilor.

Ioana Mihu din satul Peşteana Jiu, comuna Bîlteni, susţine că are acte de proprietate în regulă şi cu toate acestea la măsurătorile cadastrale i-a ieşit mai puţin teren. Ba mult, spune că proprietatea i-a fost strâmtorată de vecinii care şi-au construit case noi fără a avea cadastrul făcut. Ioana Mihu este nemulţumită de autorităţile locale, care au dat-o în judecată după ce le-a cerut să-i rezolve problema. „Eu plătesc impozit mai mare, dar cadastrul a ieşit mai mic. Vecinii mei nu au cadastre făcute, nici la nord, nici la sud. Ei m-au strâmtorat cu un metru şi nu mai pot intra cu maşina în curte. Am fost de mai multe ori la primărie, dar primăria m-a dat în judecată. Au pierdut procesul, iar acum fac recurs. Mă plimbă toată ziua pe drumuri în loc să-mi rezolve problema. Oricum, eu le-am făcut plângere penală la Parchet pentru ca cei vinovaţi de treaba asta să fie traşi la răspundere”, a declarat Ioana Mihu.

 Primarul comunei Bîlteni spune că a solicitat în instanţă anularea titlului de proprietate al femeii, despre care spune că a fost eliberat din greşeală. „Cunoaştem problema doamnei Mihu. Dumneaei are un act de vânzare-cumpărare, dar şi un titlu de proprietate. Am cerut instanţei anularea titlului de proprietate întrucât sunt două acte de proprietate, din care rezultă o suprafaţă aproape dublă decât există în realitate. Este o greşeală a primăriei. Probabil, titlul a fost eliberat pe vremea când nu se depunea documentaţia la Oficiul de Cadastru. Pe atunci măsurătorile se făceau cu ruleta, cu metrul, iar acum este posibil să fi ieşit o suprafaţă mai mică. Noi  am cerut anularea titlului de proprietate, am pierdut procesul în prima fază, dar mai avem o cale de atac, am făcut recurs şi aşteptăm decizia instanţei”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul de la Bîlteni.

Ioana Mihu nu doreşte să-i fie anulat titlul de proprietate, ci doar vrea ca suprafaţa din acte să coincidă cu cea din teren.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: