Puşcărie cu suspendare pentru fostul ministru Dobriţoiu

Încă un demnitar cu rădăcini în Gorj primeşte o lovitură penală din partea Justiţiei, ieri fostul ministru al apărării, Corneliu Dobriţoiu, fiind condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi denumit „Case pentru generali”.

Un an de închisoare au decis judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru politicianul cu origini la Plopşoru, el primind o pedeapsă de un an de închisoare pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi două luni pentru participaţie improprie la fals intelectual. Pedepsele au fost contopite, iar fostul ministru al apărării a fost condamnat, în final, la un an de închisoare. Instanţa a decis suspendarea pedepsei pe o perioadă de încercare de trei ani.

Dobriţoiu nu este singurul gorjean care primeşte o condamnare în acest dosar, ancheta instrumentată de DNA avându-l în vizor şi pe generalul Sergiu Tudor Medar, născut în 1948 la Târgu Jiu, în timpul lui Traian Băsescu acesta fiind consilier prezidenţial la Cotroceni. Şi în cazul său pedeapsa este la fel ca pentru Dobriţoiu, un termen de încercare de 3 ani fiind dispus şi pentru alţi doi generali, întregul dosar vizând un număr de zece colonei şi generali, alături de fostul ministru al apărării. Ei au fost acuzaţi că şi-au cumpărat locuinţele de serviciu la preţuri subevaluate, Ministerul Apărării constituindu-se parte civilă cu un prejudiciu de peste 1,2 milioane lei. Condamnarea cu suspendare a lui Dobrițoiu s-a produs în contextul în care acesta a achitat prejudiciul de peste 15.000 de lei stabilit de anchetatori.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: