Pușcărie pentru mama și fiul care au păgubit AJOFM Gorj

Femeia din Prigoria care în urmă cu mai mulți ani, împreună cu fiul său, au păgubit Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Gorj cu sute de mii de lei, și-a primit ieri pedeapsa, Curtea de Apel Craiova stabilind ca ambii să facă închisoare pentru faptele lor. Valeria și Daniel Gheorghe Trancă au de executat 3,6 ani de închisoare, aproape la jumătate cât decisese anul trecut Tribunalul Gorj, ca instanță de fond, pedeapsa de la Târgu Jiu fiind mult mai mare, de 6 ani și 3 ani de interzicere a unor drepturi. Acum interdicția de a fi administratori de firmă și de a fi comercianți este doar pentru un an de zile, fiind aplicată în baza prevederilor noului Cod Penal.

Legislația mai favorabilă a fost aplicată și pentru firmele celor doi, folosite de aceștia în a înșela bugetul de stat cu zeci de contracte de muncă întocmite în fals. Contractele respective au fost acum anulate de instanță, iar magistrații au dispus ca prejudiciul de peste 814.000 lei să fie acoperit doar de Valeria și Gheorghe Daniel Trancă, nu și de firmele folosite de ei în circuitul financiar ilegal, firmele fiind oricum în faliment. Instanța de fond a dispus și un sechestru asigurator pentru un teren de aproape 1000 mp din Albeni, pe care se află o construcție din beton și bolțari, proprietate a inculpatului, casa și pământul urmând cel mai probabil ca de acum încolo să fie scoase la vânzare pentru recuperarea prejudiciului.

Şi alţii au făcut afaceri cu şomeri

Judecătorii au inclus în pedeapsa decisă și perioada de peste un an de zile petrecută de cei doi în spatele gratiilor între 2010 și 2011, când au fost arestați preventiv pentru ilegalitățile comise. Sentința finală în cazul acestora a fost pronunțată însă destul de greoi pentru că dosarul s-a plimbat între Târgu Jiu și Craiova de două ori, fiind întors la rejudecată către Tribunalul Gorj până să fie pronunțat verdictul final. Pe rolul instanțelor se mai află în prezent și alte dosare similare, în care bugetul alocat fondului de șomaj a fost prejudiciat în anii trecuți de persoane puse pe căpătuială și convinse că nimeni nu le va da de urma banilor încasați ilegal. O astfel de afacere a dus chiar la sinuciderea fostului șef al AJOFM Târgu Jiu, Damian Horcea, iar pentru un fost viceprimar din Prigoria subvențiile primite ilegal de la stat l-au obligat să fugă din țară împreună cu soția pentru a i se pierde urma, ambii fiind judecați în lipsă pentru ilegalitățile comise.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: