Puşcărie şi mai multă pentru fraţii Potârcă

Sătul să tot fie anchetat, în toamna lui 2013 Constantin Ninel Potârcă a ambalat actele firmelor sale în vreo 20 şi ceva de saci, pe care i-a expediat la IPJ Gorj, spunând atunci că astfel îşi dovedeşte nevinovăţia. Acum însă instanţele de judecată au găsit în rechizitoriul întocmit de procurori suficiente probe încât să îl condamne la o nouă pedeapsă cu închisoare nu doar pe fostul candidat la Preşedinţia României, ci şi pe fratele acestuia, amândoi având şi mai mult de stat după gratii.

Constantin Ninel Potârcă s-a declarat tot timpul nevinovat şi susţinea că poliţiştii şi procurorii au ceva cu el, acum fostul prezidenţiabil putând să îi includă şi pe judecători pe lista respectivă întrucât ieri Tribunalul Gorj tocmai i-a majorat pedeapsa pe care o avea de executat în dosarul cu o evaziune de peste 180 de milioane de lei. În dosarul de acum, cu un prejudiciu de peste 4 milioane de lei, Potârcă a primit mai multe pedepse, care au fost cumulate cu cele definitive pe care le avea, adică una de 6 ani şi una de 1 an cu suspendare, în total rezultând pentru fostul prezidenţiabil un „mandat” de 7 ani, pe model franţuzesc. Acesta mai are pe rol şi procesul cu darea de mită către Matei Catrinoiu, în care a primit deja 3 ani cu executare, pedeapsa nefiind definitivă.

Fratele fostului prezidenţiabil, condamnat şi el la 5 ani de puşcărie în dosarul de evaziune de 180 de milioane de lei, cel privitor la vânzarea la fier vechi a fostului Combinat Chimic de la Arad, a primit şi el o condamnare în dosarul în care instanţa a pronunţat ieri verdictul. Astfel, Toma Potârcă a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de puşcărie, pedeapsa fiind cumulată cu cei 5 ani decişi în celălalt dosar, pedeapsa finală fiind de 5 ani şi jumătate. Fratele fostului prezidenţiabil mai are pe rol un alt dosar la Bucureşti, pe fond primind o condamnare tot de cinci ani.

Încă un sechestru pe palat

Aproape ca la orice condamnare pe care o primeşte, Constantin Ninel Potârcă se alege şi cu un sechestru pe palatul deţinut în cartierul Meteor, fiind greu de estimat acum modul în care, în cazul unei executări silite, vor putea fi împărţiţi banii ce ar putea fi obţinuţi prin vânzarea proprietăţii, dată fiind suma mare cu care statul a fost păgubit în fiecare dosar care îl are ca inculpat pe fostul prezidenţiabil. „Obligă inculpatul Potîrcă Constantin Ninel la 4.012.257,84 lei către partea civilă ANAF Bucureşti (...) din care pentru suma de 740.000 lei în solidar cu inculpatul Potîrcă Tănase, cu accesoriile aferente până la achitarea sumei. Menţine sechestrul asigurator (...) asupra următoarelor bunuri imobile, proprietatea inculpatului Potîrcă Constantin Ninel: teren în suprafaţă de 1251 mp (...), teren în suprafaţă de 1082 mp, situat în Tg-Jiu, str. Meteor (...), clădire cu suprafaţa desfăşurată de 918 mp., având valoarea impozabilă de 3.353.486 lei”, se arată în verdictul instanţei.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: