Radare în cascadă, accidente în lanţ

Aproape 5000 de persoane au fost legitimate duminică seara pe raza judeţului Gorj, în cadrul uneia din cele mai de amploare razii desfăşurate până acum. Oamenii legii au fost scoşi în stradă pentru a preveni "evenimentele negative", în aceeaşi seară fiind înregistrate două accidente grave şi, evident, mai multe tamponări.

Sute de poliţişti, aduşi şi din judeţele învecinate, au participat la acţiunea de duminică seara, pe principalele drumuri din Gorj fiind amplasate radare în cascadă. Şoferii au fost nevoiţi să respecte limita de viteză indiferent cât de mult se grăbeau, cei care au călcat mai mult acceleraţia fiind depistaţi la următorul filtru de pe traseu. Radare în cascadă au fost amplasate inclusiv pe principalele bulevarde din municipiu, şoferilor nevenindu-le să creadă că este posibilă o astfel de desfăşurare de forţe.

Rezultatele făcute publice ieri de Inspectoratul Judeţean de Poliţie arată că prin filtrele oamenilor legii au trecut 4.942 de persoane şi 539 de autoturisme, 284 de şoferi trebuind să sufle în fiole. Numărul amenzilor aplicate este de aproape 1000, ceea ce înseamnă că una din cinci persoane legitimată a primit şi o sancţiune. Valoarea amenzilor este de peste 210.000 lei, iar a bunurilor confiscate de 7200 de lei. Razia de duminică seara este parte a unei campanii mai ample demarate de noul inspector şef Viorel Caragea. Subordonaţii acestuia au fost trimişi până acum inclusiv în cartierele de rromi Meteor şi Obreja din Târgu Jiu, unde, de asemenea, au legitimat zeci de persoane, raziile respective fiind menite să prevină eventuale infracţiuni.

Bilanţ şi pe şosele

Culmea ironiei este că în timp ce poliţiştii credeau că au reuşit să aibă parte de o zi fără evenimente rutiere deosebite, pe finalul zilei de duminică s-au produs în judeţ mai multe accidente, cele mai grave fiind la Bâlteni şi Băleşti. Şi la Drăgoieni sau Colibaşi, în Scoarţa, au fost înregistrate ieşiri în decor, dar fără ca la spital să ajungă oameni în stare gravă, aşa cum s-a întâmplat spre Tălpăşeşti. Un şofer din Godineşti care venea dinspre Motru spre Târgu Jiu s-a încolăcit cu Dacia în jurul unui nuc, fiind nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru a fi descarcerat de acolo. Sora acestuia a venit la locul accidentului şi a bocit minute în şir, fiind convinsă că bărbatul nu va mai avea multe zile de trăit, el fiind dus la spital în comă. Iniţial a fost transportat la spitalul din Târgu Jiu, dar ulterior a fost transferat la Craiova.

La spital au ajuns şi alte trei persoane implicate într-un accident produs la Bâlteni, pe raza satului Vlăduleni. Un biciclist de 40 de ani, din Fărcăşeşti, urcat la ghidon după ce băuse bine, a fost acroşat de un şofer de 19 ani, din Rovinari, care tocmai îşi înmatriculase Dacia de 2 zile, iar luni seara mergea la prietena sa pentru a o scoate la o plimbare. Drumul său s-a sfârşit însă la Poliţie, pentru că este acuzat de vătămare corporală din culpă, maşina sa oprindu-se într-o alta care circula regulamentar pe contrasens şi din care două persoane au fost rănite, inclusiv o fetiţă de 12 ani.

Mama şoferului a venit la locul accidentului şi a găsit o serie de factori care au favorizat evenimentul respectiv. "E trecut de ora 22.00 şi e o beznă totală aici. Nu e iluminat public, nu e nimic. Drumul e în lucru şi e semnalizat aşa cum e, iar biciclistul, după ce că e băut, nici nu are ceva de semnalizare la bicicletă, fiind aproape imposibil să îl respecţi. Unul ca el îmi nenoroceşte şi copilul meu, dar şi pe al altora, că se putea întâmpla şi mai rău de atât. Dacă n-ar fi gropile astea, dacă ar fi iluminat public, el dacă ar fi avut o bicicletă cu ochi de pisică, eu cred că nu se întâmpla aşa ceva", spunea femeia.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: