Răducan, demis de instanță de la Pandurii. A condus clubul ilegal!

La aproape un an de când sindicatele miniere au contestat calitatea de președinte a lui Narcis Răducan la Pandurii, instanța a pronunțat luni un verdict care este favorabil Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia. Judecătorii au constatat că Răducan nu putea fi membru în CA, implicit preşedinte, deoarece nu reprezenta niciun membru fondator, aşa cum prevede statutul. Rămâne de văzut dacă acesta va fi obligat să returneze salariul de 8.500 de euro primit lunar timp de un an şi jumătate, plus încă pe atât prime şi bonusuri.

Marin Golea a contestat în decembrie 2015, la Judecătoria Târgu Jiu, numirea lui Narcis Răducan ca preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii. Golea reprezenta sindicatele miniere în CA, iar potrivit statutului Pandurii, fiecare membru fondator avea un reprezentant. Răducan nu a fost însă asumat nici de Primăria Tg Jiu, nici de CJ Gorj, nici de CE Oltenia, nici de Artego, astfel că numirea lui nu a fost statutară.

Pe cale de consecinţă, hotărârea prin care a fost numit Răducan la Pandurii a fost anulată de Judecătoria Tg Jiu. „Admite cererea formulată de petenta Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Anulează Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Asociaţiei Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Tg-Jiu nr. 7/25.09.2015. Obligă intimata la plata către petentă a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, a decis luni, 7 noiembrie, instanța de judecată, decizia nefiind una definitivă.

Narcis Răducan a fost numit președinte al Consiliului de Administrație de la Pandurii în vara anului trecut, el încheind un contract direct cu fostul „manager privat” al CEO, Laurențiu Ciurel, fără ca pe acesta să îl fi mandatat vreun for de conducere al clubului în acest sens. Ciurel i-a acordat lui Răducan un salariu de 8500 de euro, precum și o serie de drepturi colaterale, printre care plata unei chirii lunare de 500 de euro, diurnă și autoturism de lux, dreptul de a încasa ca președinte 500 de euro la fiecare punct obținut de Pandurii în clasament, dar și zeci de mii de euro dacă echipa se califică în competiția Europa League. În plus, fostul președinte de la Pandurii a avut posibilitatea prin contractul încheiat cu Ciurel să primească 5% din sumele încasate prin transferul unor jucători valoroși. Echipa a intrat însă toamna aceasta în insolvență, iar odată cu acest demers au fost dizolvate și structurile de conducere ale clubului, acum soarta Pandurilor depinzând de deciziile pe care le ia administratorul special, nimeni altul decât Marin Golea, singurul care a avut curajul cu un an în urmă să spună că Răducan a fost adus ilegal în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al echipei.

Vizualizări: 4,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: