Râmescu face miting pe străzile din Motru

Mihai Râmescu, patronul firmei Ghiocela din Motru, este de vineri în greva foamei, iar astăzi începând cu ora 15 va participa cu cei peste 200 de salariaţi la un marş de protest pe străzile din Motru. Un al doilea protest va fi organizat joi la Târgu Jiu, iar între timp Râmescu va depune memorii la mai multe instituţii ale statului, pentru a le semnala abuzurile la care a fost supus de şeful Poliţiei, Viorel Caragea.

Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, a aflat din presă de acuzaţiile fără precedent făcute de un om de afaceri la adresa unui şef de Inspectorat Judeţean de Poliţie. Prefectul l-a chemat vineri pe omul de afaceri, pentru a afla ce se întâmplă şi a-l convinge să renunţe la greva foamei. „Domnul prefect m-a chemat la dumnealui, pentru că a vrut să știe exact care este situația mea și m-a întrebat de ce am stat până acum și nu am depus nicio plângere la instituțiile abilitate. Mi-a cerut să-i dau un material cu tot ce s-a întâmplat în acest an și jumătate de când am aceste probleme. Domnului Teodorescu nu-i venea să creadă că se pot întâmpla aceste lucru în Gorj. A rămas stupefiat și a zis să-i transmit toate materialele de urgență, ca să facă trimitere spre București”, a spus Râmescu. „Încă mai lucrez la plângeri. O să trimit la Minister, la Parlament și la toate organele abilitate pentru că nu se mai poate”, a declarat Râmescu.

Proteste la Motru şi Târgu Jiu

Mihai Râmescu nu se limitează doar la a face greva foamei pe o perioadă nedeterminată, ci vrea să protesteze pe străzile din Motru și Târgu-Jiu. „Continuăm greva și săptămâna viitoare. Luni va fi miting de protest la Motru, între orele 15 și 18, cu deplasare de la Ghiocela spre Catedrala Motru – Primărie - Casa Sindicatelor - Piața Centrală și înapoi la Ghiocela. Vor participa toți angajații, care acum sunt grevă japoneză. Am depus cerere pentru acest miting, iar joi vreau să protestez în Piața Prefecturii Gorj, sper să obțin aviz favorabil”, a declarat Mihai Râmescu.

Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: